Nedavno objavljeno

Dobrodošli na 46-ti LEDA BH Fashion Week Sarajevo, gdje kreativnost ne poznaje granice!

U organizaciji Udruženja modnih dizajnera u BiH i izvršnoj produkciji modne agencije Abc Models Mgmt Int., pred nama je 46-ta sezona LEDA BH FASHION WEEK SARAJEVO koja nastoji pokrenuti kulturni trenutak. 

Od 21.06. do 25.06. na više od 3 različite lokacije, održava se najveći modni event u našoj zemlji, koji će uključivati izložbe, panel rasprave, kulturna događanja i revijalne izložbe s fokusom na mlade. Publika će imati priliku uživati u predstavljanju više od 25 afirmiranih i neafirimiranih dizajnera  bosanskohercegovačke modne scene ali i nekoliko inozemnih modnih brendova.

Ines Jovanović, direktorica marketinga i projektni menadžer 46-ti Leda BH Fashion Week Sarajevo, rekla je u priopćenju: “Iz godine u godinu, prepoznajemo poslovne potrebe naših dizajnera i pružamo im globalnu platformu za izlaganje, promociju i veću vidljivost, a što je jako korisno i važno za njihov daljnji rast i poslovni razvoj. Predstavljamo platformu za afirmirane dizajnere kao i za dizajnere u usponu, lokalne butike, domaće brendove, frizere, vizažiste, fotografe i modele. Priliku pružamo i svim drugim činiocima modne scene u BiH, dajemo podršku u osnaživanju svih talenata, bez obzira na vjeru, seksualnu orijentaciju, visinu, tip tijela i slično. Posvećeni smo poticanju privrednog rasta domaće modne scene, povećanju vidljivosti naših učesnika, izlagača i sponzora te jačamo poduzetništvo mladih. Pozivamo i dalje sve zainteresirane učesnike, izlagače i sponzore da nam se pridruže i da zajedno slavimo raznolikost kreativnosti na 46-tom LEDA BH Fashion Week Sarajevo!”

Zahvaljujemo se glavnom sponzoru našoj domaćoj Vodi Leda koji su prepoznali značaj projekta i dali podršku u doprinosu razvoja naše BH modne scene.

Inače, sve revijalne izložbe će se, osim LIVE/UŽIVO, moći pratiti i kao DIGITAL EDITION na modnoj platformi fashion week-a www.bhfwsa.com u periodu od 21.06. – 25.06.2024, koja nudi jedinstven multimedijalni sadržaj, uključujući intervjue, revijalne i video prezentacije autorskih izložbi dizajnerskih kolekcija i domaćih obrtnika, poduzetnika malih domaćih brendova, highlights-e, trenutke iza scene vrijedne čekanja.

Dobrodošli na 46-ti LEDA BH Fashion Week Sarajevo, gdje kreativnost ne poznaje granice!

Latest Posts

Raport