spot_img

Nedavno objavljeno

Novi početak

U svemu, važno je imati hrabrosti i vjerovati u moć novog početka

U životu, koncept novog početka nije samo fraza koja se koristi kada se suočavamo sa promjenama ili prekretnicama, već je to obećanje da iza svake zavjese postoji novo poglavlje koje čeka da bude ispisano. Novi početak nije samo čin, već mentalitet koji nas usmjerava prema naprijed, obogaćuje naše iskustvo i otvara vrata iznimnih mogućnosti.
U godini u kojoj naš časopis slavi 19. rođendan, odlučili smo se za promjenu, ili novi početak, kako želite. A on podrazumijeva novi život Gracije, odnosno, da budem precizna, novi ritam izlaženja. I tako, odsad ćete je čitati i listati četiri puta godišnje. Za svako godišnje doba po jedno izdanje.
Nakon posljednjeg broja „stare“ Gracije, u decembru 2023., shvatili smo da je došlo vrijeme da joj udahnemo novi život, pa tako u proljeće 2024. ulazi „osvježena i uljepšana“. Jer, proljeće je savršeno doba za nove početke.
Snimanje naslovnice za proljetno izdanje Gracije bilo je nam je uzbudljivo i stresno: odvijalo se pod motom „nemoguća misija“ s obzirom da smo imali jedva dva sata na raspolaganju kako bismo Elvedinu Muzaferiju predstavili u drugačijem svjetlu: ne u skijaškoj opremi u kojoj je jurila snježnim stazama, već u romantičnim i suptilnim Kaftanovim kreacijama. Jer, proljeće…
Trebate znati i to da je Elvedina u Bosni i Hercegovini provela, doslovce, tek nešto više od 48 sati prije nego je otputovala na novo takmičenje, ali obećanje koje nam je dala nekoliko mjeseci ranije, ispunila je. Pa smo se bacili na posao. Ekipa okupljena u studiju fotografkinje Maje Topčagić – modna dizajnerica Emina Hodžić Adilović, frizer Eldin Nuhić, vizažistica Maja Talović, članica Elvedininog tima Azra Islamagić Mulahmetović, Gracijina direktorica Belma Pećanin te moja malenkost – zadatak je obavila (sad ću zvučati neskromno) fantastično i ekspresno. Kako i ne bi, kad je riječ o profesionalcima i zaljubljenicima u svoj posao.
I baš uz takve ljude, profesionalce koji uživaju u onome što rade, uspijevamo preskočiti zid, okrenuti novi list… U svemu, važno je imati hrabrosti i vjerovati u moć novog početka.
Novi početak nas podstiče da preispitamo svoje ciljeve, želje i vrijednosti. On nas navodi da se zapitamo šta je zaista važno u životu. Izaziva nas da istražujemo nove puteve i stvaramo nove mogućnosti. Kada se zajedno okrenemo novom početku, stvaramo prostor za zajednički rast i razvoj. Dijelimo iskustva, podržavamo jedni druge i gradimo društvo koje je otvoreno, inkluzivno i inspirativno.

Latest Posts

Raport

spot_img