Nedavno objavljeno

Kopaonik biznis forum postao događaj od regionalnog značaja

Predstojećeg vikenda, od 3. do 6. marta u hotelu Grand Kopaonik,  održaće se 31. Kopaonik biznis forum. Centralna tema Foruma biće „Novi globalni kontekst: izazovi neizvjesne budućnosti“.

„Interesovanje za KBF 2024 je izuzetno, te će se tokom četiri dana rada okupiti više od 1500 učesnika. Pripremljena je zanimljiva, intenzivna agenda sa interesantnim i uticajnim panelistima i specijalnim gostima. Kroz tri plenarne sesije, četiri specijalna događaja, 36 panela sa, približno, 200 panelista, učesnici Foruma će, svaki pojedinačno, pronaći ono što ih posebno interesuje. Ove godine ćemo imati brojne goste iz regiona, što je dokaz da je Forum postao događaj od regionalnog značaja. Kopaonik biznis forum je mjesto susreta, poslovnog povezivanja i dijaloga, događaj koji pruža široku platformu za interaktivnu razmjenu mišljenja, argumentovanu raspravu svih učesnika, sa ciljem koncipiranja održivih i primjenljivih rješenja ekonomske politike Srbije i regiona“, istakao je Aleksandar Vlahović, predsjednik Saveza ekonomista Srbije.

Potpisivanjem novog trogodišnjeg ugovora nastavljeno je tradicionalno partnerstvo sa kompanijom Mastercard.

Ono što mi u kompaniji Mastercard radimo na tržištu Srbije identično je našem globalnom pristupu – mi smo tehnološka kompanija koja stoji iza brzih, sigurnih, praktičnih i intuitivnih transakcija, bilo kada i bilo gdje potrošači treba da ih izvrše, i nastavićemo da povezujemo igrače u finansijskom ekosistemu kako bismo zajedno napredovati dalje. Zbog toga nam je Kopaonik biznis forum važan, kako bismo pokretali otvorene diskusije sa ostalim učesnicima na tržištu jer samo onda kada realno sagledamo svoj položaj, možemo da napravimo efikasne korake ka unapređenju.“, izjavila je Jelena Ristić, direktorica za tržišta BiH, Srbije i Crne Gore u kompaniji Mastercard.

Specijalni gosti na ovogodišnjem Forumu biće, Jeffrey Sachs profesor sa Kolumbija univerziteta, i Ivailo Izvorski, glavni ekonomista Svjetske banke za Evropu i Centralnu Aziju. Učesnicima Foruma će se obratiti i šef misije MMF-a za Srbiju Donal Mcgettigen. Svojim plenarnim izlaganjima gosti Foruma će pokušati da rasvjetle budući razvoj geopolitičke i geoekonomske situacije u svijetu i Evropi, kao i da daju bližu ocjenu makroekonomskog stanja u Srbiji i regionu Zapadni Balkan.

 

 

Latest Posts

Raport

spot_img