Nedavno objavljeno

spot_img

Željezničkoj stanici Sarajevo, jednom od simbola glavnog grada Bosne i Hercegovine, želimo vratiti sjaj i da ponovo bude  najprepoznatljivije mjesto susreta kao nekada….

46. LEDA BH FASHION WEEK SARAJEVO LIVE & DIGITAL EDITION ovog puta će se održati u periodu od 21.06. – 25.06.2024 godine, te će čak 45 afrimiranih i neafrimiranih dizajnera predstaviti svoje kolekcije kroz izložbe i revijalne izložbe na najvećem modnom događaju u našoj zemlji,na tri atraktivne lokacije Međunarodni aerodrom Sarajevo, Sarajevo Tower i Željeznička stanica Sarajevo.

U želji da skrenemo pažnju nadležnih institucija i javnost o značaju Željezničke stanice Sarajevo, odabir ove lokacije za održavanje 46. Leda BH Fashion Week Sarajevo u sebi nosi višestruku simboliku.

Željeznička stanica Sarajevo, kao javni objekat služi svim građanima i ima dominantnu ulogu u transportu putnika željezničkim saobraćajem, pa shodno tome trebala bi biti od izuzetnog značaja za grad Sarajevo i državu BiH.

Naša Željeznička stanica Sarajevo zaslužuje ljepšu sliku kroz saniranje i adaptaciju vanjskog sadržaja koji godinama unazad nije dobio priliku da zasija u punom sjaju.

Platforma 1 Željezničke stanice Sarajevo će se pretvoriti u najdužu modnu pistu ikada u Sarajevu na dan 23.06.2024. godine kada će svoje nove kolekcije predstaviti Casa di Campara Atelier, Melluso Concept Store i modna dizajnerica i dobitnica “International Design Award” u Los Angelesu Lucija Čolak s početkom u 19.00 sati.

Svečano zatvaranje 46. LEDA BH Fashion Week Sarajevo, je rezervisano za 24.06.2024. godine, za koje VIP zvanice trebaju imati specijalne „Train ticket“ kako bi pristupili spektaklu modne kreativnosti u Končar vozu i na najdužoj modnoj pisti, koje će prirediti mladi umjetnik i dizajner Robin Fierce i naša istaknuta dizajnerica Emina Husedžinović Ibrahimović.

U sklopu svečanog zatvaranja održati će se promocija magazina „Ljepota & Zdravlje“. Uvaženim zvanicama će biti predstavljeni parfemi Crystal Noir od Versace-a, koji je ultra ženstven, misteriozan, seksi i zavodljiv parfem namjenjen suvremenim ženama dok je Bright Crystal ženstven i svjetlucav parfem, inspiriran ženstvenošću i čistoćom kristala.

Oba dana zvanice će dočekati prekrasne hostese sa pićem „dobrodošlice“ najveće vinarije u Bosni i Hercegovini koja kreira vrhunska vina Vinarije Čitluk i jedinstvenog osvježavajućeg napitka Gin & Tonic Hercegovina Vino.

Inače, sve revije će se, osim uživo, moći pratiti na platformi www.bhfwsa.com u periodu od 21.06. – 25.06.2024, koja nudi jedinstven multimedijalni sadržaj, uključujući intervjue, revijalne i video prezentacije autorskih izložbi dizajnerskih kolekcija i domaćih obrtnika, poduzetnika malih domaćih brendova, highlights-e, trenutke iza scene vrijedne čekanja.

Dobrodošli na najočekivaniji modni događaj godine 46. Leda BH Fashion Week Sarajevo!

spot_img

Latest Posts

spot_img

Raport