Nedavno objavljeno

NAŠA MALA KLINIKA: Svi pričaju o tretmanu Morpheus8

Ako želite smanjiti znakove starenja, a niste spremni podvrgnuti se invazivnijem tretmanu, Morpheus8 RF microneedling bi mogao biti pravi izbor za vas, u nastavku ćete pročitati iskustvo iz prve ruke

Napisala Mersiha Drinjaković

Živimo u svijetu u kojem se tehnologija i estetika sve više približavaju, a ono o čemu vam želimo ovdje pisati je Morpheus8, tretman koji spaja najnovije inovacije u njezi kože sa dokazanom efikasnošću.
Morpheus8 je napredni nehirurški tretman za kožu koji kombinuje mikroiglice (microneedling) sa radiofrekvencijom. Ova kombinacija tehnologija omogućava precizno ciljanje dubljih slojeva kože kako bi se postigli izvanredni rezultati u zatezanju kože, smanjenju bora, poboljšanju teksture kože i uklanjanju nepravilnosti.
Kako starimo koža gubi elastičnost, pojavljuju se prve bore i dolazi do opuštanja kože. Tehnologija Morpheus8 koristi radiofrekvencijsku energiju za podsticanje proizvodnje kolagena za zatezanje i ublažavanje bora na licu i tijelu. Morpheus8 može prodrijeti u kožu na dubljoj razini od ostalih microneedeling tretmana, transformišući vaš ten i vraćajući mladalački izgled kože lica. To je jedina RF microneedling tehnologija na tržištu koja ima FDA certifikat.
I evo nas: u Našoj maloj klinici, s uzbuđenjem iščekujemo tretman kojeg prati obećanje sjajnog, revitalizovanog izgleda. Atmosfera je opuštajuća, dugogodišnje povjerenje u stručnjake Naše male klinike daje nam poseban osjećaj spremnosti da uđemo u svijet Morpheus8 tretmana.
Sam tretman započinje čišćenjem kože, pripremajući je za proces koji slijedi. Nakon toga, osjećam na licu mikroiglica koje bezbolno, blago i precizno prodiru u kožu. Taj osjećaj prati blaga toplina, rezultat radiofrekvencije koja podstiče proizvodnju kolagena i elastina, ključnih za mladalački izgled kože.

Način djelovanja Morpheus8

Kombinacija radiofrekvencijske tehnologije, uboda i frakcijskih tretmana omogućuje Morpheusu8 rješavanje raznih problema s njegom kože. Sitne iglice prodiru u kožu i zagrijavaju tkivo kako bi stimulirale proizvodnju kolagena i elastina. Ono po čemu se Morpheus8 razlikuje od drugih tretmana microneedlingom je dubina na kojoj iglice prodiru u kožu. To je jedini tretman koji može oblikovati masnoću ispod kože za postizanje optimalnih rezultata. Konturisanje i poboljšanje subdermalnih slojeva omogućuje detaljniji pristup i prirodno oblikuje lice.

Za šta se koristi Morpheus 8

  1. Smanjenje bora, zatezanje i poboljšanje teksture kože u predjelu lica, vrata i dekoltea
  2. Tretiranje kože i masnog tkiva kod podbratka
  3. Smanjivanje ožiljaka od akni i proširenih pora
  4. Zatezanje i poboljšanje teksture kože na tijelu (stomak, butine, koljena, zadnjica)
  5. Ublažavanje strija
  6. Smanjivanje celulita

Kandidati za Morpheus

Ako želite smanjiti znakove starenja, a niste spremni podvrgnuti se invazivnijem tretmanu, Morpheus8 RF microneedling bi mogao biti pravi izbor za vas. Tretman je idealan za osobe koje primijete prve znakove starenja i žele da utiču na smanjenje opuštanja kože.
Oni koji žele smanjiti bore, neujednačenu teksturu, ožiljke od akni i postići zatezanje lica mogu imati koristi od Morpheusa8. Ovaj tretman se često izvodi uz liposukciju i BodyTite ili FaceTite kako bi se postiglo optimalno zatezanje kože i oblikovanje tretiranog dijela.

Kako izgleda tretman

Na područje koje se tretira nanese se topikalna krema sa anestetskim dejstvom kako bi se osigurala ugodnost za vrijeme tretmana uz korištenje oralnih lijekova protiv bolova. Postoji opciona mogućnost odabira i analgosedacije za dodatnu ugodnosti i bezbolnost za vrijeme tretmana. Na početku tretmana, mogli biste osjetiti lagano peckanje praćeno toplinom dok iglice prolaze kroz vašu kožu. Napredna tehnologija Morpheus8 osigurava kontroliranu i kontinuiranu isporuku topline, omogućujući ujednačen tretman i rezultate.
Vrijeme trajanja tretmana ovisi o individualnim potrebama i veličini područja koje se tretira. Većina Morpheus8 tretmana traje 30-60 minuta. Ako je uparen s liposukcijom, FaceTitom ili BodyTiteom, postupak će trajati duže.
Za optimalan rezultat preporučuje se uraditi 3 tretmana u razmaku od 4 do 7 sedmica u zavisnosti od regije koja se tretira da bi se postigli najoptimalniji rezultati.

Oporavak

Morpheus8 ne zahtijeva duže vrijeme oporavka. Većina pacijenata vraća se uobičajenim životnim aktivnostima već sljedeći dan. Nakon tretmana može postojati tačkasto krvarenje na mjestu uboda iglicom koje bi trebalo trajati samo nekoliko minuta. Do 7 dana nakon tretmana koža može biti crvena i vruća. Uobičajena je pojava crvenila i otoka koji prolaze unutar 2-7 dana nakon tretmana.
Nakon tretmana koža će biti osjetljiva, zbog toga se preporučuje korištenje nježnih proizvoda za njegu kože uz zaštitni faktor te proizvoda koji će dodatno hidratizirati kožu i dodatno pospješiti njen oporavak.

Rezultati

Morpheus 8 tretmani pobuđuju kožu na ponovno i pojačano stvaranje kolagena i elastina kako bi ona što duže zadržala mladalački izgled.
Rezultati Morpheus8 tretmana se počnu primjećivati odmah nakon tretmana. Nova sinteza kolagena i elastina počinje 3-4 sedmice, a najuočljiviji rezultati postaju 3-6 mjeseci nakon prvog tretmana i rezultati se nastavljaju poboljšavati do godinu dana nakon prvog tretmana.
Zbog toga se tretmani održavanja preporučuju na svakih 18 do 24 mjeseca radi zadržavanja optimalnog rezultata.
Šta reći nakon svega? Moja koža je zahvalna na ovom tretmanu: vidljivo je glađa, vratio joj se svježi sjaj, a fine linije bora (moje su, srećom, uglavnom – smijalice) su skoro nestale. Iskustvo sa Morpheus8 tretmanom je bilo izuzetno, a rezultati su nadmašili naša očekivanja. I naravno da želim opet!

Gracija 443, ljeto 2024.

Latest Posts

Raport