spot_img

Nedavno objavljeno

O ovim novim partnerstvima svi pričaju

Predstavljamo najatraktivnije modne saradnje koje će biti glavna tema ove sezone

MODA

S dolaskom nove godine došao je i čitav niz novih uzbudljivih modnih saradnji. Među najočekivanijim je partnerstvo između Stelle McCartney i japanskog ilustratora Hajimea Sorayame, ali ima ih još. Donosimo vam najnovije, najatraktivnije modne saradnje koje će biti glavna tema ove sezone.

Stella McCartney x Hajime Sorayama

Nakon uspješnog partnerstva 2021. Stella McCartney i njen dugogodišnji prijatelj, japanski ilustrator Hajime Sorayama, ponovno se udružuju na novoj modnoj saradnji. Sorayama je poznat po svojim radovima koji isprepliću robote s erotikom, i ova kolekcija kombinira njegova avangardna umjetnička djela s pedantnim dizajnerskim pristupom Stelle McCartney, što rezultira mnoštvom razigranih komada.

O saradnji, Stella McCartney kaže: “Naišla sam na Sorayamin rad krajem 90-ih dok sam živjela u Parizu i bila sam apsolutno hipnotizirana njegovom bezobraznom senzualnošću i kvalitetom naslikanog. Upoznala sam ga kad sam drugi put bila u Japanu; prijatelji smo i od tada skupljam njegove umjetnine. Nasmijava me na nestašan način i nadam se da ova kolekcija prenosi razigranost i obostrano međusobno divljenje.”

Jacquemus x Nike

Ne prestaje uzbuđenje oko ponovne modne saradnje između francuskog brenda Jacquemus i Nikea, koji ovog puta predstavljaju najnoviju kreaciju – torbu Swoosh. Kožna torbica u obliku poznatog Nikeovog simbola s rajsferšlusom i logom Jacquemusa, u crnoj, bijeloj i ružičastoj boji, na tržištu se pojavila 26. februara, a cijena joj je 420 eura.

Kenzo x Asics

Saradnje na tenama su veoma česte, pa je tako slučaj i ove godine, bilo da se radi o dugogodišnjem partnerstvu Walesa Bonnera s Adidasom ili New Balanceu koji se udružio s Miu Miu. Njima se sada pridružuju Kenzo i Asics.

Ovo je prva saradnja između modne kuće Kenzo i japanskog brenda tena, a spojilo ih je stvaranje nove verzije kultnog Asicsovog modela Kayano, koji je prvi put pušten u prodaju 1993. Zajedno su lansirali tri uniseks modela koji spajaju Kenzovo šarenilo s Asicsovom tehničkom stručnošću. Rezultat su tene za trčanje ukrašene svijetlim duginim bojama i detaljima životinjskog printa.

Swarovski x Marina Raphael

Održivi brend luksuznih torbi Marina Raphael udružio se sa Swarovskim na novoj ograničenoj kolekciji blistavih kristaliziranih tašni. Nastala kao dio popularne inicijative Swarovski Creative Lab, ova saradnja čini da sve ostane unutar porodice, s obzirom da je modna dizajnerica Marina Raphael član šeste generacije dinastije Swarovski.

Tašne iz ove kolekcije, koje su ručno izradili majstori iz Firence, prekrivene su svjetlucavim kristalima koji su postavljeni tako da uhvate svjetlost iz svakog ugla.

 

Latest Posts

Raport

spot_img