spot_img

Nedavno objavljeno

Kako se kćerka Monice Bellucci etablirala kao nova modna ikona

Deva Cassel, kći Vincenta Cassela i Monice Bellucci, sada je dio nove garde modela koju čine Lila Moss i Kaia Gerber

Budući da joj je dobar izgled u krvi i da ima gotovo urođen smisao za modu, mlada Deva Cassel već je jedna od zvijezda modela svoje generacije. Po uzoru na majku Monicu Bellucci, 2020. godine posudila je svoje lice kampanji za parfem Dolce Shine kuće Dolce & Gabbana, što je bila početna tačka njezinog modnog uspona. Deva Cassel sada je dio nove garde modela koju čine Lila Moss, Grace Burns i Kaia Gerber.

Modni uspon

Devetnaestogodišnja kćerka talijanske glumice Monice Bellucci i francuskog glumca Vincenta Cassela, koja je naslijedila majčinu gracioznost i mediteranski šarm, debitira na modnoj reviji kuće Dolce & Gabbana Alta Moda jesen-zima 2021/22. u Veneciji. Potom je predstavila i njihovu kolekciju proljeće-ljeto 2023. u Milanu, da bi postala nezaobilazna figura Sedmica mode.

Deva Cassel na reviji Dolce & Gabbana proljeće/ljeto 2023.

Svoj status muze dizajnera koji su je otkrili, Dolcea i Gabbane, potvrdila je na njihovoj reviji za jesen-zimu 2023/24.

Francuski modni dizajner Simon Porte Jacquemus angažirao ju je za svoju najnoviju modnu reviju “Les Sculptures” za proljeće-ljeto 2024., koja je održana 29. januara. Jacquemus je pozvao zvjezdanu glumačku ekipu da utjelovi njegov novi poetični i senzualni dijalog između umjetnosti i mode. Reviju je otvorila Gigi Hadid, a nakon nje Emily Ratajkowski, Mona Tougaard i Deva Cassel.

Deva s dečkom, talijanskim glumcem Saulom Nannijem, na Sedmici mode u Parizu

Također, izazvala je i uzbuđenje na reviji Diora za proljeće/ljeto 2024., noseći crnu midi suknju visokog struka uparenu sa odgovarajućim grudnjakom i laganim kardiganom.

Svaka silueta i pokret ove mlade žene pomno se ispituje i dešifrira. Deva Cassel njeguje šik i sofisticiran stil koji joj je omogućio da iskuje snažan modni identitet. U skladu s DNK-om kuće Dolce & Gabbana, čija je muza, redovno se opredjeljuje za komade besprijekornih krojeva poput blejzera dramatičnih linija i dugih suknji. Bilo da se radi o dizajnerskoj odjeći ili običnim ležernim komadima, Deva Cassel takmiči se u kreativnosti, što potvrđuje i njen profil na Instagramu, gdje je prati milion ljudi.

Latest Posts

Raport

spot_img