spot_img

Nedavno objavljeno

Greške u njezi kože tokom zime

Hladnoća i vjetar isušuju kožu, pa je zato ne iscrpljujte tretmanima na koje ste navikli.

Većina pravila o njezi kože važe za svako doba godine, ali oštri zimski uslovi zahtjevaju poseban režim njege lica i tijela. Na niskim temperaturama proizvodi i tretmani koji su vam činili dobro mogu da budu vrlo štetni. Postoji nekoliko načina uz pomoć kojih, uz male izmjene u rutini, bez problema možete da osigurate zdravlje i ljepotu kože.

Izbjegavajte vruću vodu

Izbjegavajte pranje lica vrućom vodom za vrijeme tuširanja jer će topla voda izvući svu vlagu iz kože i isušiti je. S obzirom na to da zimski uslovi inače nisu blagi prema osjetljivoj koži, isušivanje je poslednje što vam je potrebno pre nego što izađete na hladan vetar.

Piling

Piling je odličan način da koža bude ljepša i zdravija. Međutim, pretjerano uklanjanje mrtvih ćelija kože s lica je štetno jer će postati osjetljiva na hladnoću i sklona pucanju. Jedan hidratizirajući piling nedeljno, i to onda kad znate da nećete izlaziti napolje, dovoljan je da pripremi kožu i za najoštriju zimu.

Sapun

Sapun je odličan način da dubinski očistite lice od šminke i drugih nečistoća, ali zimi može previše da isuši kožu. Uzmite sredstva na bazi ulja ili pjene, koja će očistiti pore i dovoljno navlažiti kožu.

Puder ne na suhu kožu

Bez obzira na to da li više volite tečni ili puder u prahu, ne zaboravite na glavno pravilo – nikad na suhu kožu. Potpuno je svejedno da li se šminkate za odlazak do prodavnice ili večernji izlazak, uvijek morate paziti da vaša koža bude dovoljno hidrirana. Odvojte dovoljno vremena da vam se sloj hidratantne kreme potpuno upije, a tek onda stavite puder. Vaša koža će izgledati mnogo bolje, a biće i zaštićena od štetnih spoljašnjih uticaja

Latest Posts

Raport

spot_img