spot_img

Nedavno objavljeno

Kako da zaštitite svog ljubimca kada padnu temperature

Svi vlasnici pasa žele biti sigurni da su njihovi ljubimci zaštićeni zimi. Kada temperature padnu, važno je imati na umu nekoliko stvari jer hladnoća može imati različit utjecaj na naše krznene prijatelje. Ako ove zime planirate provoditi vrijeme sa svojim psićima na otvorenom, ovo su neki od načina na koje ih možete zaštititi.

Ako je vama hladno, i njima je, unesite ih unutra

Iako su psi prekriveni krznom, vani im može biti hladno, a dugotrajno izlaganje hladnoći može dovesti do hipotermije, čak i kod najdlakavijih pasa. Nakon što obave svoje potrebe, preporučljivo ih je brzo vratiti na toplo kako bi se zaštitili od hladnoće.

Obratite pažnju na hipotermiju i ozebline

Ako vaš pas drhti, to je velik znak upozorenja. Psi koji imaju problema s hodanjem, poteškoće s disanjem, čiji su koža i krzno hladni na dodir te djeluju umorno mogu pokazivati znakove hipotermije ili ozeblina. Posebno je opasno ako im se krzno smočilo i ostavljeni su na hladnoći. Ako su hladne šape vašeg psa popraćene drugim simptomima, poput otežanog hodanja, blijedih desni ili problema s disanjem, važno je posjetiti veterinara što je prije moguće. Ovo bi mogli biti znakovi ozbiljnijeg problema.

Dajte šansu kaputu

Ne trebaju svi psi dodatnu zaštitu koju kaput može pružiti, ali psi s kraćom dlakom, stariji psi ili psi s određenim zdravstvenim problemima mogu imati koristi od dodatne topline koju taj odjevni predmet pruža. S godinama psi mogu imati poteškoća u reguliranju tjelesne temperature, pa dodatni sloj može značajno pridonijeti njihovoj udobnosti.

Latest Posts

Raport

spot_img