spot_img

Nedavno objavljeno

Zašto vaš pas ponekad nije poslušan

Primijetite li kao da vas vaš pas ponekad ne sluša? Niste usamljeni. Mnogi vlasnici pasa puno vremena provode proučavajući neposlušnost kod pasa, ali prema trenerici Jill Hassevoort u većini slučajeva to uopće nije problem. Hassevoort kaže da većina pasa koji odbijaju učiniti ono što tražite ne pokušavaju biti teški ili vas namjerno živcirati. Problem najčešće leži u ovih pet stvari.

Bol

Ako je pas bezvoljan i nezainteresiran za određene naredbe, bol bi mogla biti krivac, tvrdi Hassevoort i savjetuje da u tom slučaju sa psom što prije posjetite veterinara.

Strah ili stres

“Emocije poput straha ili stresa mnogi nadjačati dio mozga zadužen za razmišljanje i učiniti psa nesposobnima za odgovor”, tvrdi trenerica.

Promjena lokacije

Prema Hassevoort, ako vaš pas može nešto učiniti kod kuće, ne znači da to može napraviti i u šetnji, kad ima bezbroj distrakcija oko sebe.

Ne razumije šta od njega tražite

Možda psu nije jasno šta od njega tražite. “Učenik je uvijek u pravu”, kaže Hassevoort.

Nedostatak dovoljno privlačnog razloga da pas nešto napravi

“Definicija tvrdoglavosti je odlučnost da se naše mišljenje ne promijeni usprkos dobrom razlogu. Psi rade ono što žele raditi. Ako želimo da rade ono što od njih tražimo, moramo tu opciju učiniti privlačnijom od onoga što trenutno rade”, zaključila je.

Sljedeći put kad osjetite da vaš pas ne sluša, prođite kroz gore navedene savjete i provjerite postoji li razlog odbijanja. Ako ste zabrinuti za svog ljubimca, preporučujemo da se obratite veterinaru ili kvalificiranom treneru.

 

index.hr

Latest Posts

Raport

spot_img