spot_img

Nedavno objavljeno

Uređaj sa instagrama koji su mnogi poželjeli imati! – Je li zaista tako efikasan?

Online svijet postao je naša svakodnevnica, svaki slobodan trenutak provodimo čitajući portale ili gledajući videe i fotografije na društvenim mrežama. Osim toga mnoge profesionalne i privatne zadatke danas također obavljamo digitalno, pišemo mailove, održavamo sastanke, tražimo savjete za sljedeće putovanje, ili istražujemo proizvode koji želimo kupiti.

U potrazi za savjetima za lakšu svakodnevnicu često nailazimo na vesela lica koja brzo, lako i učinkovito obavljaju kućne poslove, da li je to zaista tako? Peglanje često važi za posao koji se ostavlja za kraj, ili jednostavno peglamo samo po potrebi, no sve češće skrolajući društvene mreže vidimo da je Philips parna stanica uređaj o kojem svi pričaju i koji bi mnogi željeli imati.

Uređaj kojem vjeruju mnogi

Prva na listi koja veselo priča o svojoj novoj pomoćnici bila nam je Jelena Blagojević Harbinja, TV voditeljica i influenserica koja tvrdi da je peglanje postalo posao koji voli otkad ne mora jedan cijeli dan odvojiti za to i otkad ne razmislja je li pegla ostala uključena!

Philips parna stanica jednostavno nam daje osjećaj slobode i mnogo se razlikuje od tradicionalne pegle. Za početak istovremeno je veoma lagana i veoma jaka. Dovoljno je jednom preći tkaninu i savršeno je ispeglana što s tradicionalnom peglom nije slučaj. I ono najbolje je što ne moram prilagođavati temperaturu, jer ova parna stanica ima optimalnu temperaturu peglanja za sve tkanine. To je u mom slučaju olakšalo spremanje za posao, koje podrzumijeva peglanje odijela i košulja. Sa starom tradicionalnom peglom sam uprkos podešavanju temperature znala da progorim i uništim omiljenu garderobu, zbog čega i danas imam traume“, kroz smijeh poručuje Jelena.

Svoj prepoznatljiv stil peglanja odavno ima i influenserica Mirela Redžić, koja je godinama  vjerna Philips parnoj stanici. Gledali smo je kako pegla pjevajući, dok razgovara na telefon, igra se sa psima, te nije bilo iznenađenje kada je i svoju dizajnersku liniju odjeće bezbrižno peglala upravo parnom stanicom.

„Garderobu koju sam sama dizajnirala bilo je prejednostavno ispeglati, jer veliko je olakšanje znati da se tkanini neće ništa desiti. Omiljena opcija mi je vertikalno peglanje,  jer peglanje je završeno u tren oka, čak i ako se radi o teškim materijalima koje standardne pegle ne mogu ispeglati. Philips Parna stanica ima jaku paru koja se prilagođava brzini peglanja, snažna je čak i za onaj najtvrdokorniji nabor za koji smo se do sada pravili da ga ne vidimo. Peglanje mi je postalo meditacija i opuštanje, iskreno, sada jedva čekam da peglam, zaplešem i zapjevam“, zadovoljno nam je odgovorila Mirela.

Ponukana iskustvima drugih Philips parnu stanicu je nedavno testirala i Naida Kadić Klico. Na pitanje je li zaista moguće peglati sa osmijehom na licu odgovara „Aposlutno DA“.

„Pored svih obaveza koje imamo svakog dana i brzog načina života koji dominira, višesatno peglanje gomila i gomila veša nikome nije omiljeno. Parna stanica mi je savršen pomoćnik koji mi pomaže da skratim vrijeme peglanja, a da pri tome uživam u savršeno ispeglanoj odjeći. Volim reći da sada peglam po svom i imam više vremena za bitne stvari – vrijeme za mene, za porodicu i prijatelje“, ističe Naida i dodaje: „Pogodna je za sve dječije stvari, ali i za osjetljive tkanine poput svile, zavjesa. Možete da se opustite i zaboravite na čuvenu nedomicu kad izađete iz kuće: “Jesam li isključila peglu?” Ova parna stanica sama se gasi nakon deset minuta mirovanja“.

Osim karakteristika koje su navele Jelana, Mirela i Naida Philips  parna stanica izaziva osmijeh  na lice i jer je estetski privlačna i dizajnirana tako da se savršeno uklapa u svaki prostor, spoj funkcionalnosti i vizualne privlačnosti čini dobitnu kombinaciju. Svaka od sagovornica pegla na svoj način ali složile su se u jednom – kada jednom uzmete Philips parnu stanicu u ruke, više nećete željeti ni jednu drugu peglu.

Pa da zaključimo, kućanski poslovi ne moraju oduzeti puno vremena, biti teški i stresni i zaista ih možemo obavljati sa osmijehom na licu, samo je potrebno naći pravog partnera u tome!

 

Latest Posts

Raport

spot_img