spot_img

Nedavno objavljeno

Joga i meditacija za majke i djecu

Majke i djeca s područja Općine Novo Sarajevo otkrivaju blagodati joge i mindfulnesa uz podršku stručnjaka iz Fondacije za razvoj Transformacija.

Uz podršku Općine Novo Sarajevo, Centar Transformacija provodi tromjesečni, jedinstveni pilot projekat časova joge i mindfulnesa za majke i djecu s područja ove općine. Joga, drevna Indijska praksa samorazvoja, izučava se i praktikuje širom svijeta kako bi se kroz tjelesne pokrete postiglo stanje fizičkog, psihičkog i duhovnog balansa.

Mlade majke zasigurno su jedna su od najranjivijih skupina društva te im je potrebna dodatna podrška za nošenje sa izazovima užurbane svakodnevnice i bolje kvalitete života njih i njihove djece.

Na joga prostirkama u Centru Transformacija vode se zanimljivi i edukativni časovi kako bi zajedno omogućili što kvalitetniji i uspješniji život naših sugrađana.

Iako su joga i mindfulness u Bosni i Hercegovini još uvijek donekle nepoznanice, Fondacija za razvoj Transformacija u Sarajevu već više od decenije promoviše brojne prednosti i koristi ovih fizičkih i mentalnih praksi.

Uz časove za majke koje vode neki od najvećih stručnjaka u području fizičkog i mentalnog razvoja, paralelno se organizuju i časovi za najmlađe kako bi majke mogle bezbrižno pohađati, a i djeca naučiti nove zanimljive tehnike i svakako se dobro zabaviti.

Brojni polaznici i prijatelji Transformacije svjedoče o koristima i promjenama koje su doživjeli u svojim životima – osnaženo i fleksibilnije tijelo, uspješnije podnošenje upalnih stanja, smanjenje napredovanja brojnih oboljenja, povećanje energije, uspješnije obavljanje svakodnevnih obaveza do mentalnog mira i lakšeg nošenja sa stresom i izazovima svakodnevnice.

Centar Transformacija sa zadovoljstvom provodi ovaj projekat te se nada da će ovakve inicijative zaživjeti širom lokalnih zajednica i da će što više građana otkriti čari joge i mindfulnesa te unaprijediti svoje fizičko i mentalno zdravlje.

Za više informacija o programu i radu Centra Trasformacija posjetite web stranicu: https://transformacija.ba/ te Facebook: https://www.facebook.com/CentarTransformacija i Instagram: https://www.instagram.com/centartransformacija/ profile.

Latest Posts

Raport

spot_img