spot_img

Te divne, pametne i slatke pudle

spot_img

Jeste li znali da je specifičan način šišanja pudlica zapravo osmišljen kako bi mogle brže plivati? Osim toga, frizura im služi kako bi ih štitila od ozljeda jer su oni od davnina zapravo nevjerovatno sposobni lovci, iako izgledaju kao šminkeri kojima je najdraže ljenčariti.

Inteligentna, elegantna i nadasve posebna pudla pravi je primjer prestiža. Već prvim pogledom na to držanje, hod i stas možemo primijetiti da se radi o gospođici koja je baš svjesna svoje ljepote.

Pudla je puno više od ljubimca, a vlasnici uvijek ističu kako se radi o lojalnom članu porodice

Iako djeluju kao bezopasni šminkeri, pudle su zapravo profesionalni lovci. Uzgajani su baš za tu svrhu, a glavna im je uloga bila loviti ptice i patke za svoje gospodare. Neki lovci na ptice vodarice i danas love s pudicama jer smatraju da nema boljih lovaca od najdražih nam kovrčavica. koji je puno više od svojih elegantnih čuperaka.

Jedna od najzanimljivijih činjenica jest ta da pudle nemaju krzno, nego kosu, odnosno dlaku. Slatke kovrčavice uopće se ne linjaju i savršene su za alergičare kojima njihova dlaka neće smetati. Razlika između krzna i dlake je zapravo vrlo jednostavna. Dok krzno raste do određene dužine, kosa raste kontinuirano.

Možda vas zanima

Stay Connected

108,935LikesLikes
4,887SljedbeniciPratite

Nedavno objavljeno

spot_img