Samsung predstavlja BESPOKE AI™ kombo za pranje i sušenje veša na IFA 2023

Sve u jednom za pranje i sušenje uz pomoć tehnologije toplotne pumpe sa digitalnim inverterom

spot_img

Samsung Electronics predstavio je novi BESPOKE AI™ kombo za pranje i sušenje veša sa tehnologijom toplotne pumpe sa digitalnim inverterom na IFA 2023, velikom sajmu potrošačke elektronike u Berlinu. Taj model eliminiše potrebu da veš prenosi iz mašine za pranje u sušilicu i sve završava u jednom koraku. Kombinuje veliki kapacitet pranja od 25 kg sa sposobnošću sušenja sa toplotnom pumpom od 13 kg i podržan je inteligentnim funkcijama kako bi potrošačima pružio veću fleksibilnost.

“Samsung prvi BESPOKE AI™ kombo za pranje i sušenje veša sa tehnologijom digitalnog invertera uz toplotnu pumpu ne samo da u velikoj mjeri olakšava pranje veša bez muke oko prebacivanja veša, već i štedi prostor”, rekao je Junhva Lee, izvršni potpredsjednik i rukovodilac korisničkog iskustva sektora za digitalne uređaje Samsung Electronics. “Iskustvo pranja veša sada može biti prijatnije i lakše, a istovremeno štedi energiju pomoću režima AI Energy Mode u SmartThings Energy[1].”

Ušteda prostora pomoću novog BESPOKE AI™ komba za pranje i sušenje veša

Ovaj model omogućava korisnicima da uštede prostor u svojim domovima jer zauzima manje mjesta nego što bi bio slučaj sa dvije mašine i može da završi puni ciklus obrade i sušenja veša u jednoj mašini. Kupci koji teže bolje iskoriste svoj životni prostor mogu zahvaljujući tome da ga koriste za druge namjene. Njegov jednostavan i ravan BESPOKE dizajn skladno se uklapa sa unutrašnjim prostorom doma, kao i sa bilo kojim drugim uređajima i komadima namještaja.

Lakše pranje

Karakteristike modela i ciklusa pranja su dizajnirane tako da korisnicima pruže sveobuhvatnije i besprijekornije iskustvo. Kada potrošači pokrenu mašinu, mogu je intuitivnije kontrolisati i lako odabrati tok pranja i sušenja na širokom LCD ekranu. Ekran također korisniku prikazuje informativne izvještaje na kraju ciklusa.

Uz AI Wash[2], BESPOKE AI™ kombo uređaj za pranje i sušenje detektuje težinu, mekoću tkanine[3] u svakom punjenju i kontinuirani nivo prljavštine na osnovu zamućenosti vode, radi optimizacije količine vode i deterdženta. Koristeći te informacije kontinuirano prilagođava vrijeme kvašenja, ispiranja i obrtanja, radi brzog i efikasnog postizanja najboljih rezultata.

Korištenje automatskih i pametnih funkcija

Samsung primjenjuje svoje napredne tehnologije kako bi pomogao korisnicima da efikasno upravljaju mašinom. Kada se ciklus završi, vrata se automatski otvaraju tako da korisnici mogu izvaditi veš sa manje napora. Također se ispušta vlažan vazduh i toplota dok ulazi svjež vazduh u bubanj. Mašina podrazumijeva sistem automatskog čišćenja razmjenjivača toplote koji efikasno čuva kvalitet sušenja. Također podržava AI Energy Mode u SmartThings Energy[4], i tako omogućava pametne uštede energije.

 

[1] Dostupno na Android i iOS uređajima. Potrebna je Wi-Fi konekcija i Samsung nalog.
[2] AI OptiWash™ na tržištu SAD-a
Da biste spriječili habanje, zajedno perite slične tkanine. Na osnovu algoritma koji stvara AI.
[4] Dostupno na Android i iOS uređajima. Potrebna je Wi-Fi konekcija i Samsung nalog.

Možda vas zanima

Stay Connected

108,957LikesLikes
4,889SljedbeniciPratite

Nedavno objavljeno