spot_img

Chanelov nakit inspiriran tvidom

Francuska modna kuća utkala je svoj prepoznatljivi materijal u plemenite metale i drago kamenje

spot_img

Prošao je skoro čitav vijek otkako je Coco Chanel dizajnirala svoj prvi sako od tvida. Bilo je to 1925. godine. Ovaj modni komad kasnije se pojavljivao u brojnim varijantama teksture i boja, prošaran zlatnim nitima, svilom i šljokicama te optočen perlicama.

Fascinacija čuvene modne dizajnerice ovom tkaninom bila je na umu direktora Chanelovog studija za izradu finog nakita, Patricea Leguéreaua, dok je kreirao ovogodišnju ponudu kolekcije “Tweed de Chanel”. Poštujući istoriju kuće i naslijeđe koje je iza sebe ostavila njena osnivačica, nove kreacije označavaju proširenje kolekcije “Tweed de Chanel” s kojom je Leguéreau debitirao 2020. godine sa 45 komada nakita.

Šezdeset tri nove kreacije podijeljene su u pet segmenata posvećenih motivima kuće Chanel, a to su: vrpca, kamelija, zvijezda, sunce i lav. “Ribbon slavi lakoću, fleksibilnost, kretanje i obline, koristeći bijele materijale koji uključuju bisere, dijamante i bijelo zlato”, rekao je Leguéreau. “Camellia se otvara u veseli, ružičasti svijet safira i spinela. Zvijezda je istraživanje plave u svim njezinim nijansama, od oniksa preko safira do lapis lazulija, sa zvjezdicama razasutim kroz vezove nalik tvidu. Sunce je blistavo, s komadima koji su hrabriji i raskošniji, popločani zlatom i mnoštvom žutog kamenja. I konačno, Lav se razmeće svojom snagom u svijetu u kojem dominantna energija crvene boje stvara tvid bogat i blistav.”

 

Možda vas zanima

Stay Connected

108,936LikesLikes
4,888SljedbeniciPratite

Nedavno objavljeno

spot_img