spot_img

Nedavno objavljeno

Lijepe priče crtaju KONTURE Sarajeva

Projekat Kontura s radošću najavljuje svoju reviju, koja će se održati 18. maja u sarajevskoj Vijećnici

Čast nam je predstaviti jednu lijepu modnu priču: Kontura je projekat osmišljena kao okvir za predstavljanje kolekcija Jasne Hadžimehmedović- Bekrić i Amne Kunovac- Zekić koje u godinama djelovanja svoje umjetničke vizije  pronalaze u obrisima grada.

Revija je  ekskluzivan događaj u okviru kojeg će se održati  dvije samostalne modne revije. “Želja nam je da predstavimo gradu i gostima jedno lijepo veče glamura i ljepote, koje će oplemeniti kulturnu i umjetničku scenu u Sarajevu“, s radošću najvaljuju Amna i Jasna

Ovaj modno-umjetnički događaj posvećen je sarajevskoj ženi, njenoj eleganciji, upornosti, hrabrosti i borbenosti. Posvećen je dugogodišnjem prijateljstvu i suradnji dvije dizajnerice. Ovo je projekat koji kroz modni i umjetnički izražaj predstavlja višedecenijski rad i opstanak na sarajevskoj modnoj sceni.

Revija će okupiti domaće umjetnike iz različitih domena života, kako bi sve proteklu u svjetlu glamura. Dakle,  za frizuru i hair stayling je zadužen Ensar Dervišbegović, za make up su zadužene Renata Ponjević i Maja Talović , a ukupan stayling će pratiti Gordana Gaša Miladinović.

Tokom revije predstavit će se 40 modela obje dizjanerice, kolekcije proljeće/ljeto 2023.   a dvadeset manekenki u organizaciji  agencije Swan Model Management, pod palicom Dzejle Glavović -Ocuz će koračati pistom u Svečanom salonu , sarajevske Vijećnice.

Iz tima Kontura poručuju: “Nikako ne smijemo zaboraviti da izrazimo posebnu zahvalu sponzorima bez kojih ne bismo realizirali  čitav projekat a to su  UNICREDIT BANKA, IT kompanija ZIRA,  poliklinika Agram, Lutrija  BiH, INDI+E, BH pošte, kao I  partneri i prijatelji među kojima su Event Tim, Druga kuća Restoran & Catering, Oaza, Wine Shop Only VIP,Lisca, Retro i Orbico  kao  i medijski partneri koji su podržali  projekat , BHRT, Gracija,  Radio Sarajevo, FBL (Fashion Beauty Love) , Avaz , Ljepota I Zdravlje, Urban Magazin, Nova TV , Kanotnalna TV, Federalna TV , Ladies In, Bonjour i  TV N1.”

Projekat Kontura je proizvod prijateljstva i saradnje svih učesnika i zahvaljujući  njima projekat će se uspješno realizirati i zaživjeti kao jedna nova modna priča.

 

Latest Posts

Raport

spot_img