Nedavno objavljeno

Evo kako ćete brzo i lako očistiti napu u kuhinji

Kuhinjske nape, jedno od najzapostavljenijih mjesta u kuhinji, pravi su rasadnik nečistoća koje se nakupljaju nakon svake upotrebe

I dok sudoper, štednjak ili hladnjak redovno čistimo, mnogi zaboravljaju upravo na kuhinjsku napu gdje se vremenom natalože ostaci hrane, masnoće, prljavština…

Sve to utječe i na funkcioniranje nape koja počinje slabije raditi te manje vuče mirise.

Stručnjaci savjetuju kako je potrebno kuhinjsku napu očistiti barem jednom mjesečno, ukoliko je svaki dan koristite.

Evo kako je možete brzo i lako očistiti i to uz pomoć genijalnog trika s tabletom za mašinsko pranje posuđa i tople vode koji je sve oduševio:

Skinite filter s nape i stavite ih u sudoper. Od tablete za mašinsko pranje posuđa i tople vode napravite pastu, a zatim njome temeljno čistite filter. Na kraju dobro isperite vodom i vaša napa će biti blistavo čista i mirisna.

Napu možete uspješno oprati i otopinom deterdženta za posuđe i dvije kašike sode bikarbone. Namočite filtere s nape u otopinu 20-ak minuta te dobro oribajte i isperite, ostavite ih da se ocijede i prebrišite suhom krpom.

Savjet za kraj: Masnoća i prljavština s vremenom prođu kroz filter i nakupe se u unutrašnjosti nape pa ju je potrebno spužvom i neabrazivnim sredstvom za čišćenje temeljno očistiti i iznutra. Vanjski dio nape pažljivo operite sa sredstvom za pranje posuđa i prebrišite suhom krpom. Uvijek čistite mekanom krpom i spužvom s neabrazivnim deterdžentom.

 

- Advertisement -

Latest Posts

Raport

spot_img
spot_img