spot_img

Nedavno objavljeno

Četiri savjeta za ublažavanje suhe kože zimi!

Šta možete učiniti za kožu kada je hladno i kada se koža zateže od suhoće?

Ledena hladnoća je sve samo ne korisna za vašu kožu. Šta možete učiniti kada je hladno i kada se koža zateže od suhoće? Nudimo četiri korisna savjeta koji će pomoći vašoj koži da bude meka i lijepa

1. Preskočite sapun

Sapuni izvlače prirodnu vlagu iz kože lica i čine je još suhljom i grubljom. Tokom vrućih ljetnih mjeseci proizvodi za čišćenje s pjenom prilagođeni koži djeluju dobro, ali slobodno ih zamijenite kremastijim sortama (na primjer, mlijeko za čišćenje) tokom zimskih mjeseci, jer svako pjenušavo čišćenje dovodi do blage dehidracije.

2. Hidrirajte kožu

Ne zaboravite da je hidratantna maska ​​za lice jednom sedmično neophodna za dobrobit vaše kože. To posebno vrijedi zimi, kada je koža siromašna vlagom kako zbog hladnih vanjskih temperatura tako i zbog zagrijanog i suhog zraka u zatvorenom. Maska ​​za lice imat će još bolji učinak ako je nježno ogulite te će tako djelovati i kao blagi piling.

3. Smanjite temperaturu

Vruća duga tuširanja zimi se čine tako privlačnim, ali činjenica je da topla voda djeluje i kao kradljivac vlage na koži. Stoga, preskočite dodatne vruće kupke i tuševe i umjesto toga smanjite temperaturu od vrućeg do umjereno vrućeg. Kad završite s tuširanjem namažite se hidratantnim losionom za tijelo ili uljem dok je tijelo još pomalo vlažno, jer tako vlaga bolje ostaje u koži.

4. Sloj na sloj

Hidratantna krema za lice ugodna je za kožu, ali zimi obično nije dovoljna. Vaša koža može privremeno trebati dodatnu vlagu. Stoga neka vam postane navika nanošenje nekoliko hidratantnih proizvoda u slojevima. Slobodno nanesite ulje za lice ispod noćne kreme, a danju je dobar hidratantni serum. Takođe, slobodno prskajte hidratantni sprej za lice više puta dnevno kako koža zadržala vlagu.

 

 

Latest Posts

Raport

spot_img