NaslovnicaLIFESTYLESamsung predstavlja novu Bespoke liniju za povezano i prilagođeno iskustvo korištenja kuhinje...

Samsung predstavlja novu Bespoke liniju za povezano i prilagođeno iskustvo korištenja kuhinje na sajmu CES 2023

Samsung Electronics je predstavio najnovije uređaje svoje linije prilagodljivih Bespoke Home aparata.

Samsung najnoviji kućni aparati i usluge osmišljeni su da zadovolje sve veću potražnju za prilagođavanjem i pružaju novi nivo inteligentne povezanosti koji korisnicima omogućava da budu održiviji u kuhinji. Uključujući širi izbor Bespoke frižidera, veći i imersivniji 32-inčni ekran za Bespoke četvorokrilni Flex™ sa Family Hubom™+ i napredno VI Pro kuhanje za Bespoke AI™ rernu koja optimizuje i pomaže u pripremanju obroka, kuhinja sa Samsung aparatima postaje pametniji, raznovrsniji i interaktivniji prostor više nego ikada prije.

„Na sajmu CES 2023 nastavljamo sa uspješnom Bespoke linijom uvođenjem novih Bespoke frižidera i ugradnih aparata koji korisnicima nude više načina da se izraze u kuhinji“, kaže Junhwa Lee, izvršni potpredsjednik i direktor iskustva korisnika u segmentu digitalnih kućnih aparata u kompaniji Samsung Electronics. „Naš cilj je da ostvarimo maksimalnu slobodu koju korisnici imaju kad je riječ o personalizaciji i produktivnosti u kuhinji, sa novim unaprijeđenim funkcijama, od velikih, reaktivnih ekrana na našim frižiderima do VI pomoći u kuhanju. Ove najnovije funkcije i proizvodi ne samo da pomažu korisnicima, već im i omogućavaju da se istinski izraze kroz moć prilagođavanja za još bolje iskustvo. Pored toga, uz najnovije inovacije za kuhinju i prilagodljiv dizajn, ovi novi aparati rade savršeno sa SmartThings uslugama kako bi obezbijedili neprikosnovenu udobnost i uštedu kod kuće.“

Bespoke Flex™ sa četvero vrata sa porodičnim centrom™+ donosi veći ekran i bolju povezanost

Novi frižider Bespoke četverokrilni Flex™ sa Family Hubom+ uvodi moćne funkcije porodičnog centra™ u dizajn Bespoke frižidera sa četvero vrata i kombinuje centar za komunikaciju i zabavu na jednom mjestu uz impresivno veliki ekran.

Dinamične funkcije frižidera Bespoke četvorokrilni Flex™ sa Family Hubom™+ su prikazane na 32-inčnom FHD ekranu bez okvira koji je skoro duplo veći nego na prethodnim modelima. Pored toga, nova veća kontrolna tabla koristi veći ekran, što korisnicima omogućava da uživaju u SmartThings uslugama i prate i kontrolišu svoje kompatibilne kućne aparate.

Ovaj frižider također ima novi Family Hub softver. Samsung TV Plus[1] sada nudi preko 190 besplatnih kanala[2], dok integracija Google Photos pretvara ovu platformu u digitalni ram za slike koji olakšava dijeljenje i prikazivanje fotografija. Zahvaljujući većem ekranu i novoj funkciji slika-u-slici (PIP) Samsung TV Plusa, korisnici mogu da gledaju svoje omiljene TV serije dok provjeravaju i prate status drugih kuhinjskih aparata, kao i da u isto vrijeme vode računa o onome što kuhaju.

Frižider Bespoke četverokrilni Flex™ sa Family Hubom™+ predstavit će se u Sjevernoj Americi i Južnoj Koreji u prvoj polovini 2023. godine. Pored toga, ažuriranje Family Hub softvera će biti dostupno na svim tržištima na kojima se Family Hub™ frižideri prodaju u 2023. Tu spadaju Južna Koreja, SAD, istočna i zapadna Azija, Latinska Amerika i Evropa.

Bespoke se širi i sada obuhvata popularne modele dvokrilnih i frižidera sa gornjim zamrzivačem radi još boljeg prilagođavanja u kuhinji

U skladu sa estetikom dizajna Bespoke frižidera, Bespoke dvokrilni frižider se odlikuje ravnim, minimalističkim dizajnom sa prilagodljivom prednjom pločom dostupnom sa površinom od stakla ili nehrđajućeg čelika. Korisnici mogu da izaberu neku iz bogate palete boja[3] i površina da bi frižider uskladili sa okruženjem u domu. Elegantan dizajn frižidera je dopunjen vratima koja se automatski otvaraju[4] sa udubljenom ručkom za jednostavan dizajn i lako otvaranje vrata dodirom.

Unutrašnjost Bespoke dvokrilnog frižidera se odlikuje najnovijim tehnologijama za odlaganje i hlađenje hrane. Interni centar za napitke™ pruža lak pristup dispenseru za vodu iz vodovoda i posudi za vodu sa automatskim punjenjem sa dozatorom, koji vam obezbjeđuju hladnu ili vodu sa prirodnim okusom[5] u svakom trenutku. Tu je i dvostruki automatski ledomat koji je uvijek spreman da ohladi piće ledom u obliku kockice ili loptice™.

Kao i Bespoke dvokrilni frižider, Bespoke frižider sa gornjim zamrzivačem je dostupan u modernim bojama koje se savršeno uklapaju u savremeni kuhinjski enterijer. U njemu Samsung optimalna zona svježine+ i aktivni filter za svježinu dugo čuvaju svježinu hrane i eliminišu 99,99 posto bakterija.[6] Korisnici Samsung dvokrilnog ili frižidera sa gornjim zamrzivačem također mogu da uživaju u dodatnoj energetskoj uštedi zahvaljujući VI energetskom režimu funkcije SmartThings energija. Rad u VI energetskom režimu optimizuje brzinu kompresora i frekvenciju ciklusa odmrzavanja na osnovu obrazaca korištenja i okruženja,[7] što domaćinstvima pomaže da uštede novac i smanje svoj ugljični otisak.

Bespoke dvokrilni frižider će biti u prodaji u SAD-u u prvom kvartalu 2023, a Bespoke frižider sa gornjim zamrzivačem će prvo biti dostupan u Tajlandu u martu 2023,[8] a potom će biti lansiran na globalnom nivou.[9]

Pripremajte zdrave obroke kao profesionalni kuhar uz Bespoke AI rernu

Bespoke AI™ rerna[10] znatno olakšava pripremu obroka jer kombinuje moćnu inteligenciju sa inovativnim tehnologijama kuhanja za ukusna jela koja odgovaraju sklonostima korisnika.

AI Pro kuhanje optimizuje podešavanja kuhanja uz praćenje hrane. Ako je rerna podešena za prepoznato jelo korištenjem režima kuhanja, temperature i vremena koje rerna preporučuje, sistem AI Pro kuhanje će čak korisnicima poslati upozorenja da bi se spriječilo da hrana zagori.[11] Korištenjem interne kamere i moćne VI,[12] funkcija pećnice Sense Inside[13] – prvi VI algoritam za prepoznavanje hrane i otkrivanje zagorjelosti[14] svoje vrste koji je dobio certifikat UL Solutionsa za aparat za kuhanje na bazi VI – može da preporuči podešavanja za kuhanje prepoznavanjem 80 različitih jela i sastojaka[15].

Bilo da korisnici isprobavaju neki zdrav recept ili žele da poboljšaju svakodnevne recepte kod kuće, Bespoke AI™ rerna optimizuje vrijeme potrebno za pripremu jela. Integrisanje sa funkcijama SmartThings kuhanje i Samsung zdravlje omogućava Bespoke AI™ rerni da analizira podatke o fizičkoj aktivnosti i ciljevima ishrane korisnika kako bi preporučila izbor jela na osnovu sastojaka koje imaju kod kuće.

Pored modernog, jednostavnog dizajna, Bespoke AI™ rerna ima i pogodna vrata koja se otvaraju na dodir, koja zamjenjuju tradicionalnu ručku radi jednostavnijeg i usklađenijeg izgleda. Dostupna u pet elegantnih i modernih opcija dizajna, Bespoke AI™ rerna je trenutno dostupna u Evropi, dok prodaja u Sjevernoj Americi počinje u trećem kvartalu 2023. godine.

Samsung najnoviji Bespoke kućni aparati uzdižu kuhinju na novi nivo jer pružaju personalizovanije iskustvo pripreme hrane i olakšavaju domaćinstvima da uštede energiju. Za više informacija o najnovijih uređajima iz Bespoke linije posjetite https://www.samsung.com/us/.


[1] Samsung TV Plus za Bespoke četverokrilni Flex™ sa Family Hubom™+ je trenutno dostupan na američkom i južnokorejskom tržištu.
[2] Ponuda kanala se ažurira na mjesečnom nivou. Ukupan broj kanala može da se promijeni u januaru 2023.
[3] Ponuda boja može da zavisi od regiona.
[4] Vrata se automatski otvaraju na oko 25 mm. Ako ih ne otvorite više od toga, ona će se automatski zatvoriti nakon 2 sekunde (automatsko zatvaranje možda nije moguće u nekim sredinama).
[5] Za vodu sa okusom, u dozator treba staviti omiljeno voće ili bilje prije upotrebe.
[6] Globalna kompanija za testiranje kvaliteta i certifikaciju proizvoda Intertek potvrdila da se eliminiše 99,99% bakterija zlatni stafilokok i ešerihija koli.
[7] * Dostupno na određenim modelima od maja 2023. preko Wi-Fi ažuriranja. Rezultati testova su zasnovani na poređenju fabrički podešene temperature pri upotrebi VI energetskog režima i bez korištenja VI energetskog režima. Rezultati mogu da zavise od uslova i obrazaca korištenja.
** Dostupno na Android i iOS uređajima. Potrebni su Wi-Fi veza i Samsung nalog.
*** SmartThings će prikazati obavještenje prije aktiviranja algoritma za uštedu i u maksimalnom i u standardnom režimu.
[8] Dostupnost Bespoke frižidera sa gornjim zamrzivačem ne obuhvata američko tržište.
[9] Funkcije mogu da zavise od regiona.
[10] Funkcije mogu da zavise od regiona.
[11] EU modeli korisnicima nude obavještenja da bi se spriječilo da se jelo prekuha i mogu da šalju upozorenja za sprečavanje da jelo zagori za prepoznata jela.
[12] Dostupno na Android i iOS uređajima. Potrebni su Wi-Fi veza i Samsung nalog.
[13]Dostupno samo kada se koristi korisnički meni sa receptima. Vrsta i količina nekih sastojaka možda ne budu prepoznati.
[14] Metod provjere unutrašnjosti jela pri otkrivanju zagorijevanja je van obima verifikacije.
[15] Evropski model je prepoznao 106 jela.

Možda vas zanima

Nedavno objavljeno