Nedavno objavljeno

Samsung predstavlja novu liniju Neo QLED, MICRO LED i OLED televizora za 2023. godinu sa snažnim performansama, sigurnim opcijama povezivanja i personalizovanim iskustvima

Kompanija Samsung Electronics je predstavila najnovije modele Neo QLED, MICRO LED i OLED televizora zajedno s lifestyle uređajima i dodacima uoči CES® 2023, najvećeg tehnološkog sajma. Ovogodišnji portfelj donosi napredne, inovativne uređaje čiji fokus je na poboljšanoj povezanosti i personalizovanim iskustvima korisnika.

  • Neo QLED, MICRO LED i Samsung OLED modeli pružaju premium iskustva i šire mogućnosti za gledanje sadržaja
  • Novi lifestyle proizvodi i karakteristike, uključujući The Premiere 8K i Smart EDGE Blending tehnologiju na The Freestyle, pružaju slobodu u načinu i vremenu korištenja uređaja
  • Samsung linija proizvoda za 2023. godinu donosi svakodnevnu održivost tako što smanjuje ugljični otisak tokom životnog ciklusa proizvoda

Samsung široki portfelj ponuda pomaže korisnicima stvoriti vlastita prilagođena iskustva s uređajima koje koriste svaki dan i to uz još inteligentniju tehnologiju. Ove godine, Samsung je otišao korak naprijed u svom kontinuiranom razvoju na putu ka pojednostavljenju svakodnevnog života korisnika kroz SmartThings platformu i besprijekornu integraciju više uređaja u cjelokupni ekosistem pametnog doma.

„U 2023. pomičemo granice inovacija kako bi ponudili korisnicima ne samo vrhunsku sliku na zaslonu, već i holističko, premium iskustvo uređaja koji su prilagođeni baš onome što trebaju i žele unutar svog povezanog doma. Sa SmartThings aplikacijom, naša napredna tehnologija je odlična i intuitivna čime stvara održiviji način života koji je svakim danom sve pristupačniji i ugodniji“, rekao je Cheolgi Kim, izvršni potpredsjednik odjeljenja za vizuelne prikaze u kompaniji Samsung Electronics.  „Uz platformu SmartThings, naša napredna tehnologija je savršena i intuitivna i svakoga dana čini život održivijim, pristupačnijim i ljepšim.“

Neo QLED – vrhunska i povezana iskustva

Najnoviji modeli Samsung Neo QLED 8K i 4K televizora pružaju korisnicima premium mogućnosti koje su u skladu s njihovim svakodnevnim potrebama. Kvalitet prikaza na Neo QLED televizoru pokreće napredni Samsung Neural Quantum Processor koji podržava Quantum Mini LED-lit TV s 14-bitnom obradom i AI upscaling tehnologijom, omogućavajući karakteristike kao što su Shape Adaptive Light Control i Real Depth Enhancer Pro za trodimenzionalni, živopisni prikaz slike.

Neo QLED za 2023. godinu također nadilazi samo jasnu sliku. S panelom visoke rezolucije i Samsung algoritmom pokreće novu Auto HDR Remastering karakteristiku koja koristi AI tehnologiju dubinskog učenja za analizu i primjenu High Dynamic Range (HDR) efekata u stvarnom vremenu na Standard Dynamic Range (SDR) sadržaj koji se temelji na scene-by-scene principu. To omogućava stvaranje SDR prikaza svjetlijim i življim za maksimalni doživljaj i uranjanje u sadržaj.

Dodatno, SmartThings korisnici više ne trebaju kupovati poseban SmartThings priključak za povezivanje i kontrolu Zigbee i Thread uređaja. U 2023, SmartThings Zigbee & Matter Thread One-Chip modul bit će direktno ugrađen u Samsung uređaje. Za ultimativno iskustvo povezanosti, SmartThings platforma automatski sinkronizuje uređaje za lakšu kontrolu i to ne samo Samsung uređaja, već proizvoda trećih strana i IoT uređaja[1].

  • Chat Together: Korisnici mogu jednostavno ući u live chat grupu kako bi podijelili mišljenja, reagovali i razgovarali u stvarnom vremenu s drugima koji također gledaju isti sadržaj.
  • ConnecTime: Olakšava preuzimanje videopoziva s povezanih uređaja, pružajući veću platformu za online video razgovore na televizoru i glatki prelaz na manji uređaj ako korisnik ipak želi otići i prenijeti poziv na drugi zaslon.
  • 3D Map View: Dizajniran kako bi omogućio praktičnu kontrolu i nadzor povezanih uređaja, Samsung 3D Map View korisnicima pruža pogled iz ptičje perspektive na njihov dom i sve njihove SmartThings uređaje.

MICRO LED i Samsung OLED – proširene opcije za gledanja sadržaja

2023 MICRO LED linija nudi modele televizora u rasponu od 50 do 140 inča[2] kako bi korisnicima omogućili širok izbor opcija za neuporedivi kvalitet prikaza slike na zaslonu, kao i nevjerovatan doživljaj. Zahvaljujući svojoj modularnoj prirodi, MICRO LED nije vezan oblikom, omjerom i veličinom, već se može u potpunosti prilagoditi korisniku i njegovim željama. MICRO LED dolazi bez okvira, neovisno o konfiguraciji, pa je granica između zaslona i stvarnog života gotovo nevidljiva, uglađena.

Kako bi korisnicima pružili još više mogućnosti za gledanje sadržaja, Samsung OLED linija za 2023. godinu sada je dostupna u 55, 65 i novim ultra velikim 77-inčnim modelima. Najnoviji Samsung OLED modeli dolaze s Quantum Dot tehnologijom, koja je razvijena za Neo QLED televizore, kao i Neural Quantum Processors kako bi zadržali svu snagu OLED tehnologije, dok istovremeno unapređuju ograničenja u svjetlini i prikazu boja.

Proširena linija uređaja dolazi s brzinom osvježavanja od 144Hz i svim Samsung pametnim karakteristikama, uključujući Samsung Gaming Hub. Prvi put ikada na OLED televizoru, Samsung OLED modeli dolaze s AMD FreeSync Premium Pro certifikatom za ultimativno OLED gaming iskustvo.

Za proširenje opcija gledanja sadržaja, Samsung nudi Samsung TV Plus platformu na svim svojim pametnim televizorima. Besplatni TV programi podržani oglasima (FAST) i video-on-demand usluge isporučuju više od 1,800 kanala na globalnom nivou, uključujući 50 privatnih i operativnih kanala, dosežući 24 zemalja i 465 miliona uređaja širom svijeta putem Samsung televizora i pametnih telefona. Riječ je o 100% besplatnoj platformi koja ne zahtijeva nikakva preuzimanja, pretplate ili dodatne uređaje.

Istražite novi svijet gaminga uz Samsung Gaming Hub

Samsung Gaming Hub, novo središte za gaming na Samsung Smart TV uređajima, nudi korisnicima neograničeni pristup hiljadama njima omiljenim videoigricama od partnera kao što su Xbox, NVIDIA GeForce NOW, Amazon Luna i Utomik, bez preuzimanja, ograničenja pohrane ili potrebnih konzola. Štaviše, ovo je najintuitivnije gaming iskustvo gdje korisnici mogu samo jednostavno uključiti svoj televizori i gamati.

Predstavljen prošle godine, Samsung Gaming Hub donosi nevjerovatan kvalitet slike i jedan potpuno novi pristup gamingu – multitasking opcije, proširena partnerstva i 4K streaming. Gameri čak mogu gledati više vrsta sadržaja u isto vrijeme.

U 2023., nadogradnja GameBar 3.0 interfacea s MiniMap Sharing[3] i Virtual Aim Point opcijama, obogaćuje doživljaj za svaku vrstu gamera. MiniMap Sharing omogućuje korisnicima da na bilo kojem zaslonu imaju prikaz „mini mape“ njihove videoigre, dok je Virtual Aim Point dizajniran za akcijske videoigre iz prvog lica (FPS – First-person shooter), osiguravajući uočljiviji plusić za ciljanje protivnika i izvedbu savršene akcije.

Samsung Gaming Hub je također dostupan na Samsung pametnim monitorima i gaming zaslonima – uključujući Odyssey liniju uređaja. S Odyssey Ark, gameri mogu na temelju svoje željene orijentacije rotirati monitor vertikalno ili horizontalno te uživati u impresivnim videoigricama s 55-ičnim 1000R zakrivljenim zaslonom uz izuzetno moćan zvuk.

Poboljšajte svoj životni stil uz proširenu ponudu Lifestyle uređaja i novih značajki

Životne potrebe korisnika neprestano se mijenjaju. U skladu s time, Samsung je predstavio nove lifestyle uređaje i značajke kako bi podigli korisničko iskustvo na višu razinu, omogućavajući korisnicima da prilagode način na koji gledaju i doživljavaju sadržaj na zaslonu.

  • The Premiere 8K: U 2023. Samsung predstavlja novu iteraciju svog laserskog projektora – The Premiere 8K. Projektor ultra kratkog dometa sada dolazi s 8K modelom, pružajući isti ultra veliki zaslon u još većoj rezoluciji. Podržava maksimalnu veličinu prikaza od 150 inča za masivni zaslon s odgovarajućom rezolucijom izvrsne kvalitete.
  • The Freestyle sa Smart EDGE Blending tehnologijom: The Freestyle je ultimativni, fleksibilni uređaj koji omogućava korisnicima da gledaju šta god žele bez obzira na lokaciju. U 2023. korisnici mogu iskoristiti prednosti nove Smart EDGE Blending karakteristike za korištenje dva uređaja istovremeno i gledanje sadržaja u 21:9 konfiguraciji bez ručnog postavljanja ili podešavanja. The Freestyle za 2023. godinu će također imati podršku za Samsung Gaming Hub za još više zabave u pokretu.
  • Novi UI interface i dodaci: U 2023. godini, Samsung predstavlja novi i poboljšani Art Store sa karakteristikama, kao što su preview at-a-glance i proširene ponude sadržaja, koje imitiraju iskustvo posjeta galeriji ili muzeju. Također, novost je mogućnost odabira metalnog okvira za The Frame televizor za što elegantniji i luksuzniji izgled. Najnovija Samsung linija televizora može se montirati uz pomoć opcionalnog Auto Rotating Wall Mount & Stand dodatka koji donosi automatsku rotaciju zaslona i vertikalno iskustvo gledanja, kao što je to na The Sero televizoru, na The Frame i Neo QLED.

Svakodnevna održivost uz Samsung zaslone

U skladu s najnovijom strategijom za zaštitu okoliša predstavljenoj u 2022. godini, kompanija Samsung ustrajno radi sa svojim partnerima i korisnicima na ekološkoj osviještenosti, pružajući širi utjecaj tokom životnog ciklusa uređaja. Kao rezultat toga, svaki je korak više ekološki osviješten, od učinkovitijeg procesa proizvodnje do smanjenja pakovanja i promjene načina na koji korisnici koriste svoje uređaje.

  • Reciklirani materijali: Za 2023. liniju uređaja, Samsung će zamijeniti 20% dijelova nosača, koji se koriste za SolarCell Remote daljinski upravljač, s recikliranom plastikom iz okeana. Osim toga, glavni dijelovi ploče za napajanje koriste reciklirane aluminijske limenke i bakar čime zamjenjuju otprilike 12% originalnih korištenih materijala.
  • Smanjenje utjecaja proizvodnih procesa: Samsung je dizajnirao lagani kalup za injekcijsko brizganje koji zahtijeva manje materijala i sa strukturom koja se može prenamijeniti, čime se smanjuje ukupna potrošnja energije i resursa potrebnih za proizvodnju.
  • AI Energy Saving Mode: Putem SmartThings platforme, Samsung 2023 televizori imaju podršku za AI Energy Saving Mode način rada s kojim pomažu korisnicima da uštede više energije koristeći nove opcije. SmartThings Energy usluga na televizorima pomaže i u smanjenju ugljičnog otiska povezanih uređaja s jednostavnim promjenama, kao što je automatsko prebacivanje u Energy Saving Mode način rada na određenim uređajima kada se ne koriste. Uz 3D Map View bit će lakše postići holistički pregled povezanih uređaja te implementirati ideje za uštedu energije.
  • Ekološko pakiranje: U 2023. godini, Samsung ekološko pakovanje dolazi s minimalnim printom tako da se i u proizvodnji troši manje tinte. Samsung će koristiti papirnatu traku kako bi smanjio upotrebu plastike u svojoj ambalaži, a uz to će i veličina pakovanja biti reducirana kako bi se smanjilea ukupna emisija ugljika.

Višedimenzionalno akustično okruženje i kvalitet zvuka s AI

Vrhunski doživljaj zaslona upotpunjuje besprijekoran zvuk. Samsung televizori dolaze s impresivnim ugrađenim zvučnicima, ali oni također sadrže i moćne audio karakteristike i uređaje za stvaranje još boljeg kinematografskog iskustva gledanja sadržaja.

  • AI Sound Remastering: U 2023., vodeći Samsung televizor i soundbar nude Sound Remastering karakteristiku, koja koristi AI za „remasteriranje“ svakog zvučnog objekta, kako bi se osiguralo da su glasovi jasni, da zvukovi okoline u potpunosti okružuju prostoriju i da svaka komponenta ima pravilan nivo glasnoće.
  • Novi soundbarovi: Uz HW-Q990C flagship soundbar s 11.1.4 kanalnim zvukom i podrškom za Dolby Atmos, ultra-slim HW-S800B soundbar nudi moćan, impresivan Dolby Atmos zvuk iz 3.1.2 kanalnog uređaja visokog samo 40mm i dubokog 38mm. Ovaj soundbar se lako postavlja uz bilo koji televizor te uvijek nudi čist zvuk s dubokim, prodornim basom.
  • Q-Symphony: Uz novu iteraciju harmonije između televizora i soundbara, 2023. Q-Symphony karakteristika pružit će znatno unaprijeđen zvuk. Tako se soundbar povezuje s televizorom i njegovom Neural Processing Unit tehnologijom za analizu audio signala i obradu svakog pojedinačnog zvuka za stvaranje više detalja nego ikad prije.

U 2023. uparivanjem Samsung TV-a i Samsung Soundbara, ovi će uređaji ponuditi najmoćniji, prilagodljiv i najpersonalizovaniji ekosistem dostupan do sada.

Kako biste saznali[4] više o proizvodima koje Samsung predstavlja na CES 2023 sajmu posjetite https://www.samsung.com/us/.

* Napomena: Sve funkcije, karakteristike, specifikacije i druge informacije o proizvodu navedene u ovom dokumentu, uključujući, ali ne ograničavajući se na, prednosti, dizajn, cijene, komponente, performanse, dostupnost i mogućnosti proizvoda podložne su promjenama bez obavijesti ili obaveze. Dostupnost gore navedenih proizvoda, usluga i karakteristika može se razlikovati ovisno o regiji.
[1] SmartThings će podržati Matter i HCA 2023. To će omogućiti korisnicima SmartThings platforme da neprimijetno dodaju hiljade kompatibilnih uređaja u svoj SmartThings Home Environment.
[2] Samsung MICRO LED linija televizora bit će dostupna u veličini 50, 63, 76, 89, 101, 114 i 140 inča za 2023. godinu.
[3] MiniMap Sharing bit će dostupan putem softverskog ažuriranja u prvoj polovini 2023. godine.
[4] Samo zemlje sudionice: SAD, UK, Njemačka, Turska, Australija, Koreja, Indija
- Advertisement -

Latest Posts

Raport

spot_img
spot_img