NaslovnicaLIFESTYLEBoje li se muškarci snažnih žena?

Boje li se muškarci snažnih žena?

Nezreli muškarci često se osjećaju nesigurno pored moćne žene, i to iz pet razloga

Kao što se vidi u mnogim različitim aspektima odnosa, tendencija muškaraca je da uživaju u dominantnim ulogama koje im daju osjećaj kontrole. Izrazi kao što su “ko nosi pantalone u porodici” pojavljuju se kada se razmišlja o prastarom stereotipu da muškarci treba da imaju kontrolu nad svojim domaćinstvom (i suprugom). Ova potreba za dominacijom povremeno dolazi u pitanje, posebno kada nezreo muškarac ne može da se pomiri sa svojim osjećajima (i nesigurnošću) nakon što se snažna žena pojavi u njegovom životu, piše Expanded Consciousness. Nezreli muškarci se često osjećaju zastrašeno od strane moćnih žena iz pet razloga:

Snažnu ženu nije strah pozvati ga na red zbog njegovih gluposti Snažne žene muškarcu daju do znanja da one nisu s njim samo zbog njegovog ega. Ona smatra da on treba biti odgovoran, izaziva ga kad čini greške ili kad tvrdi kako je on uvijek u pravu. Snažne žene su pametne i sposobne, što je u sukobu s nezrelošću.

On osjeća pritisak zbog uspjeha koji se očekuje od njega Snažne žene podržavaju svoje partnere, ali oni ih žele i motivirati kako bi bili najbolji što mogu biti. Nezreli muškarci često tu podršku i očekivanja ambicije gledaju sa strahom. Boje se da je ona očekivala više i da se neće moći nositi s tim. Da i ne spominjemo da nezreli muškarci ne podnose konstruktivnu kritiku.

On se boji vezivanja Nezreli muškarci nemaju pojma što žele od života. Snažne žene tačno znaju što žele od života. Ako snažna žena želi biti s muškarcem, to je zato što je ona odlučila da je on ono što ona traži. Ona se ne boji vezivanja. Vezivanje je zastrašujuće nezrelim muškarcima. Ozbiljnost nije njihova snaga.

Ona će uvijek reći ono što misli Snažnim ženama nije problem da se suoče s osobom zbog nečega što je rekla ili učinila. Ako ste učinili nešto što joj ne odgovara, ona će vam to reći. To može biti vrlo zastrašujuće nezrelim muškarcima, jer oni nisu navikli da je žena toliko direktna.

Snažnu ženu je teško impresionirati Nezreli muškarci obično nisu oni koji ulažu 100% truda u odnos, što je problematično zbog toga što jake žene očekuju jednako snažnog partnera. Ona živi strasno svaki dan i potreban joj je partner koji će pokazati vlastitu strast u odnosu kako bi znala da je pronašla partnera kojeg vrijedi imati.

Možda vas zanima

Nedavno objavljeno