Nedavno objavljeno

Saznajte zašto je b.Aktiv drugo ime za zaštićen imunitet u zimskim danima

Dobro zdravlje i snažan imunitet posebno su nam važni u zimskom periodu kada se naš organizam češće bori sa prehladom i gripom. Da zimske radosti ostanu nenarušene bolešću brine se čak milijardu dobrih bakterija u poznatom b.Aktiv™ LGG jogurtu iz Dukata.

Kada je ovaj jogurt redovno na vašoj trpezi, možete biti sigurni u njegovo preventivno djelovanje i zaštitu organizma. Pouzdan mliječni proizvod koji poznajemo od ranog djetinjstva osvježavajuć je i niskokaloričan, a obiluje nutritivnim vrijednostima i vitaminima.

Čudotvorna mljekarska kultura LGG™

Zahvaljujući mljekarskoj kulturi LGG™ (Lactobacillus rhamnosus), ima višestruke blagotvorne učinke kao što su donešenje ravnoteže u radu crijeva, poboljšanje prirodne otpornosti i brži oporavak. Zahvaljujući dobrim bakterijama koje žive u probavnom traktu i potiču stvaranje zdrave bakterijske flore, ova mljekarska kultura zaštićenog naziva ima dokazanu učinkovitost u prevenciji gastrointestinalnih i respiratornih infekcija, kao i u prevenciji promjena u funkcionisanju probavnog trakta uzrokovanih primjenom antibiotika.

U kombinaciji sa vitaminom B6 i antioksidansom – vitaminom E, koji ćelije štiti od oksidativnog stresa nastao je jogurt posvećen vašem imunitetu s kojim vi možete biti posvećeni stvaranju najbolje verzije sebe. Ovi vitamini čuvaju naše ćelije od oštećenja, a to se posebno odnosi na ćelije svima veoma važnog imunološkog sistema. Vitamin B6 je ključan za stvaranje protutijela.

U novu godinu sa zdravim navikama

b.Aktiv™ LGG je odgovor i na slabljenje organizma uslijed stresa i neredovne ili nepravilne prehrane, a njegovi prirodni sastojci čine ga savršenim za cijelu porodicu. Preporučuje se uz uravnoteženu i raznovrsnu prehranu i potiče vas da u novu godinu zakoračite sa zdravim navikama.

Dostupan je u pakovanjima od 150 i 330 grama, te 1 kg, za ljubitelje prirodnog okusa jogurta, ali i u voćnim okusima uz dodatak žitarica i supersastojaka kao što su bučine sjemenke, spirulina, kurkuma, ječmene pahuljice i drugo. b.Aktiv™ LGG od proteklog ljeta krasi novo pakovanje sa prepoznatljivom kapi na ambalaži.

Proizvodi kompanije Lactalis BH proizvode se u mljekari Inmer u Gradačcu, od mlijeka koje se otkupljuje  od 1.500 domaćih farmera. Lactalis BH poznat je po svojim brendovima Dukat i Domaće blago, ali i brendovima Président, Galbani, Alpsko mleko, Sirela, Parmalat i Lactel, koje distribuira na tržištu Bosne i Hercegovine. Više informacija o svim proizvodima kompanije Lactalis BH možete pronaći na https://lactalisbh.ba/.

Latest Posts

Raport

spot_img