Nedavno objavljeno

Porodici Galbani proizvoda pridružila su se dva nova sira!

Na tržište Bosne i Hercegovine stigla su dva nova proizvoda - sirevi dobro poznatog brenda Galbani. Ova vijest posebno je važna za sve ljubitelje italijanske kuhinje jer se radi o Galbani Grana Padano i Parmigiano Reggiano sirevima.

Oba ova sira nose pečat Zaštićena oznaka izvornosti (ZOI/PDO) koji se  dodjeljuje proizvodu porijeklom iz određenog mjesta, regije ili zemlje, čija je kvaliteta odraz jedinstvenog geografskog okruženja te tradicionalne proizvodnje sa strogim proizvodnim propisima. Grana Padano i Parmigiano Reggiano sirevi prave se od svježeg kravljeg mlijeka u sjevernim italijanskim regijama.

Grana Padano tvrdi je italijanski sir proizveden od kravljeg mlijeka. Dozrijeva najmanje 12 mjeseci, a odlikuje ga zrnata tekstura te slatkasta i izražena aroma tipična za parmezanske sireve, što ovaj sir čini nezaobilaznom namirnicom svake sirne plate ili salate. Da bi se napravilo 100 g Grana Padano sira potrebno je 1,5 L svježeg kravljeg mlijeka.

Galbani Parmigiano Reggiano jedan je od najpoznatijih sireva na svijetu, proizvodi se u Italiji, i njegovo sazrijevanje traje minimalno 18 mjeseci. Tokom sazrijevanja, sir se njeguje dok ne dobije ljuskastu teksturu i nježno slan okus. Osim samostalno posluženog, Parmigiano Reggiano odlično će nadopuniti topla jela poput tjestenine ili rižota. Zanimljivo je da krave od čijeg mlijeka se pravi Parmigiano Reggiano smiju jesti isključivo samo svježu travu i sijeno.

Novi proizvodi od nedavno dostupni na našem tržištu dokazuju kako kompanija Lactalis BH i dalje neumorno radi na tome da zadovolji svoje potrošače širom zemlje, te da kontinuirano uvodi inovacije. Ovaj put, na red je došao najpoznatiji brend sira Galbani i to s dva nova proizvoda – Grana Padano i Parmigiano Reggiano koji upotpunjuju liniju proizvoda tvrdih sireva“, poručio je Dino Bajrić, direktor marketinga kompanije Lactalis BH.

Više od 1.500 farmera i zadruga svakodnevno isporučuje mlijeko u mljekaru Inmer Gradačac, centralno mjesto mliječne proizvodnje grupacije Lactalis BH i mjesto gdje nastaju proizvodi pod kapom robnih marki Dukat i Domaće blago. Lactalis BH poznat je i po brandovima Président, Galbani, Alpsko mleko, Sirela, Parmalat i Lactel, koje distribuira na tržište Bosne i Hercegovine.

Više informacija o svim proizvodima iz Galbani porodice, kao i ostalim robnim markama kompanije Lactalis BH možete pronaći na https://lactalisbh.ba/

Latest Posts

Raport

spot_img