Nedavno objavljeno

Predjelo u obliku jelke

POTREBNO:
Za pesto:
2 šolje svježeg bosiljka, 3 kašike vode, 3 kašike pinjola, 3 češnja bijelog luka, 2 kašike limunovog soka, 4 kašice prehrambenog kvasca, ½ kašičice morske soli, 3 kašike ekstra djevičanskog maslinovog ulja.
Za jelku: 1 kašika brašna, 2 lista lisnatog tijesta, 1 kašika brusnica, grančice ružmarina, kašika crvenog bibera u zrnu
PRIPREMA: Stavite bosiljak, vodu, pinjole, bijeli luk, limunov sok, kvasac i morsku so u blender i miješajte dok smjesa ne postane glatka. Tokom miješanja pomalo dodajite maslinovo ulje, kontrolirajući gustoću.
Stavite jedan list lisnatog tijesta na lagano pobrašnjenu površinu i po njemu ravnomjerno rasporedite dobijeni pesto. Pokrijte drugim listom tijesta, pa oštrim nožem izrežite veliki trokut kako biste dobili oblik jelke. Iskoristite ostatke da izrežete deblo i zvijezdu za vrh. Napravite grane tako da lisnato tijesto zarežete sa strane, pazeći da ne zarežete do kraja, pa uvrnite svaku granu. Rubove uvijenih grana utisnite prema dole u lisnato tijesto da ne iskoče. Prebacite drvce u tepsiju. Na dno dodajte deblo, a na vrh zvijezdu i pritisnite rubove na stablo. Pecite oko 25 minuta dok rubovi ne porumene. Pospite zrnima bibera, brusnicama i ukrasite ružmarinom.

Latest Posts

Raport

spot_img