Nedavno objavljeno

Noć pozitivne energije, ljubavi prema umjetnosti u Ateljeu Alise Teletović

U četvrtak, 8.12.2022 u 19h, na adresi Nedima Filipovića 4A, Čengić Vila, otvoren je umjetnički atelje. Atelier, atelje, druga kuća, utočište, slikarski studio, gdje nastaju umjetnički radovi, gdje se čuje tišina, gdje se razgovara sa sobom i gdje se okupljaju slične duše, duše koje vide nešto vise, osjećaju, vole…srcem.

Umjetnost je živa i živi u meni. Noć za pamćenje, jedan novi iskorak u mom radu i stvaranju. Pričaćemo, družiti se i ispunjavati Atelje Alisa Teletović pravim istinskim autentičnim  slikama… kaže slikarica Alisa Teletović

Alisa Teletović  je samostalna istaknuta  savremena umjetnica s dugogodišnjim međunarodnim iskustvom. Diplomirala je Bakalerat umjetnosti i Elektronski dizajn i Interaktive Medije u Melbournu na RMIT Univerzitetu. Izlagala u galerijama i muzejima u Australiji, Evropi, a za svoj osebujan stil je i dobitnica nagrada i priznanja.

Nakon dolaska iz Australije, i niza uspješnih izložbi po regiji i svijetu,  otvara vrata Ateljea. Samo ove godine, Alisa je  pozvana da izlaže u Tuzli, Veneciji, Rimu i Beogradu gdje je uz svoje slike ujedno predstavljala Bosnu i Hercegovinu.

Alisine slike su modernog izričaja, oni su Novi pogledi, neki novi čovjek, dobar, slike pričaju svoju životnu priču, propitivaju sredinu u kojoj živi, i svoja razmišljanja dijeli sa publikom.

Latest Posts

Raport

spot_img