Nedavno objavljeno

Nestlé potiče roditelje i djecu da provedu vrijeme zajedno i sudjeluju u Zdravo! Kuhamo izazovu

U okviru Nestlé for Healthier Kids najveća svjetska prehrambena kompanija nastavlja podučavati građane BiH kako spremanje kvalitetnih obroka može biti zabavno, jednostavno i cjenovno prihvatljivo.

Svaki trenutak koji roditelj provede sa svojim djetetom, pokazujući mu toplinu i svu svoju pažnju, ima značajan utjecaj na njihov odnos. Druženje s djecom ne mora biti ograničeno samo na organizirane događaje poput izleta. Roditelji mogu uključiti svoje dijete u gotovo sve kućne poslove, uključujući  pripremanje zdravih obroka za porodicu. Ove godine, kompanija Nestlé pokrenula je izazov za roditelje i djecu Zdravo! Kuhamo. Cilj je da djeca i njihovi roditelji zajedno kuhaju i uz sve to provedu kvalitetno vrijeme, kreiraju nove recepte sa cjenovno prihvatljivim namirnicama uz odličnu zabavu.

Izazov Zdravo! Kuhamo može biti prva od mnogih kulinarskih avantura na koju će se roditelji uputiti sa svojim mališanima, gdje će naučiti osnove pravilne prehrane ali i da kvalitetna prehrana nije nužno opterećenje za kućni budžet. Osnovni uslov učestvovanja u ovom izazovu, koji traje do 18.12.2022., je da ste spremni podijeliti kulinarsku avanturu sa svojim mališanima.

Nestlé u BiH već cijelu jednu deceniju implementira projekat Zdravo!, koji za cilj ima doprinijeti odgoju zdravijih generacija. Izazov Zdravo! Kuhamo je poziv na praktičnu primjenu provjerenih informacija o prehrani i nutricionizmu koje su dostupne na Zdravo! Akademiji. Neki od alata koji su na raspolaganju roditeljima su Zdravo! lista namirnica – vodič za kupovinu namirnica, NutriPorcija – planer jelovnika koji pomaže pri sastavljanje balansiranog obroka i kuharica Zdravo! kuhaj sa mnoštvom ideja za zabavna i zdrava jela bogata svim potrebnim nutrijentima. Istovremeno, platforma nudi i jednostavne savjete za uravnotežen razvoj djece kroz zdravu prehranu i aktivnost.

- Advertisement -

Latest Posts

Raport

spot_img
spot_img