spot_img

Nedavno objavljeno

DEJAN LJEVNAIĆ: Istorijska zimska sezona na Jahorini

Vrhunska zimska zabava kreće na olimpijskoj ljepotici. Od noviteta na skijaškim stazama, preko sjajnih muzičkih sadržaja, do posebnih promotivnih ponuda za ski karte – o svemu nas detaljno izvještava direktor Olimpijskog centra Jahorina Dejan Ljevnaić

Razgovarala Mersiha Drinjaković
Snimci AG

Atribut najmodernijeg skijaškog centra u Jugoistočnoj Evropi, Olimpijski centar Jahorina dobio je i realizacijom mnogobrojnih, sjajnih investicija, kaže nam njegov prvi čovjek, Dejan Ljevnaić, nekoliko dana pred otvaranje nove sezone. Ima pune ruke posla, ali to nije ništa novo, jer rad OC-a Jahorina ne prestaje zatvaranjem zimske ili ljetne sezone – radovi na investicionim projektima traju tokom cijele godine. “Nadovezujemo investicione projekte na one prethodno realizovane i kreiramo cjelinu koja će biti razlog ponovne posjete gostiju ove planine.”

Kako OC Jahorina dočekuje prve goste? Otvaranje skijaške sezone uvijek prate spektakli – šta je u planu ovog puta?
– Od početka još jedne, fantastične i, siguran sam, istorijske zimske sezone na Jahorini, dijeli nas samo nekoliko dana. Isti broj dana dijeli nas i od tradicionalnog, vrhunskog noćnog provoda rezervisanog za sam početak nove skijaške sezone 2022/23. Neprevaziđenu zimsku zabavu organizujemo za vrijeme “Jahorina Ski Openinga”, od 1. do 4. decembra, u sklopu kojeg će beskrajno uživati ne samo ljubitelji sjajnog noćnog provoda nego i ljubitelji fenomenalnog skijanja. U čarolijama ovog zimskog sporta uživat će skijaši i borderi koji će karte u pomenutom periodu kupiti po 50% jeftinijoj cijeni, a koja će se odnositi na sve poludnevne, dnevne, dvodnevne, trodnevne i četverodnevne ski karte, kao i ski karte za noćno skijanje, kupljene i iskorištene od 1. do 4. decembra. Tako će cijena poludnevne ski karte za odraslu osobu iznositi samo 24 KM, dnevne 30,5 KM, dvodnevne 51,5 KM, trodnevne 72,5 KM, a četverodnevne 94,5 KM, dok će cijena karte za noćno skijanje iznositi 24 KM. Kupovinom četverodnevne ski karte tokom “Jahorina Ski Openinga”, cijena ski dana iznosit će samo nešto više od 23 KM, što je izuzetno povoljno.

Kakva muzička atmosfera se sprema?
– U večernjim satima u ovom periodu, planinsku atmosferu do usijanja dovest će regionalne muzičke zvijezde, i to kakve: Prljavo kazalište, Marija Šerifović i Željko Joksimović! Cjelokupan muzički spektakl zagrijat će Zli Pevač 1. decembra u Olimpijskom baru na 1.879 metara nadmorske visine, dok će u koncertnom šatoru na kaskadnom parkingu, u neposrednoj blizini staze Poljice, 2. decembra nastupiti Prljavo kazalište, trećeg Marija Šerifović te četvrtog Željko Joksimović. Ulaznice za pomenute koncerte svi zainteresovani mogu kupiti na portalu kupikartu.ba, prodajnim mjestima ovog sistema, kao i u hotelima Vučko, Termag i Lavina na Jahorini, a cijene su 20 KM za standardne ulaznice te 70 KM za VIP ulaznice, do dana samih koncerata, kada će cijene standardnih ulaznica iznositi 30 KM, a cijene VIP ulaznica 100 KM.
Imate i posebne promotivne cijene za period nakon otvaranja sezone?
– Mislili smo i na one koji nisu u prilici da planinu posjete u prvim skijaškim danima nove sezone, te smo za njih, u periodu od 8. do 11. decembra, pripremili tzv. “Powder Ski Opening”, popust od 30%, koji skijaši mogu ostvariti na dnevne, dvodnevne, trodnevne i četverodnevne ski karte, kao i poludnevne i ski karte za noćno skijanje. Nezaboravna zabava ni tada neće izostati, te posjetioci mogu očekivati sjajne koncertne momente na vrhu planine, u Olimpijskom baru. Riječ je o koncertima koje će u prostorijama, mnogima omiljenog, restoran-bara na planini održati sjajni Saša Kovačević, 9. decembra, te fantastična Vesna Zmijanac, 10. decembra, a koji će biti praćeni odličnim dnevnim žurkama na platou ispred novog šanka na otvorenom, spremnog za najbolje apres-ski žurke na planini.
Naše čitatelje sigurno će zanimati da li se mijenjaju cijene usluga na Jahorini, prvenstveno ski karata?
– Poskupljenje kada je riječ o cijenama ski karata u zimskoj sezoni 2022/23 neznatno je u odnosu na globalni porast cijena i materijalnih troškova. Dnevna karta skuplja je za 10% u odnosu na cijenu dnevne karte za skijanje iz prethodne sezone, dok su cijene preostalih karata iz cjenovnika poskupjele srazmjerno povećanju cijene dnevne karte. Ipak, cijena dječije karte, u odnosu na prethodnu zimsku sezonu, ostala je nepromijenjena.

Još jedna novina su i posebni tipovi karata?
– Od ove zimske sezone, u našem cjenovniku su se našli i novi tipovi ski karata, te tako novitete zimske sezone 2022/23 skijaši neće pronaći samo na bini i skijaškim stazama. Jedan od njih je ski karta “Korporativna – 10 u sezoni”, koju će moći kupiti kako kompanije u BiH tako i pravna lica izvan zemlje. U pitanju je ski karta za 10 dana skijanja u željenom dnevnom terminu, koju će kompanije moći pokloniti svojim dugogodišnjim partnerima u znak uspješne saradnje, ali i njome nagraditi vrijedan rad svojih zaposlenih. Naišla je na sjajan odziv, a ono što posebno raduje vlasnike jeste činjenica da će se na pomenutim kartama moći naći logotip njihove kompanije, što ih čini zaista jedinstvenim poklonom. Njihova cijena iznosi 645 KM, a minimalan broj “Korporativnih – 10 u sezoni” ski karata koje kompanija mora kupiti je 10. One mogu i da, po želji, budu personalizovane. Sve one skijaše koji ne vole da čekaju u redovima ispred instalacija vertikalnog transporta, te žele da naprave što je moguće više “žica”, neizmjerno ćemo obradovati ski kartom Fast Pass. Riječ je o dnevnoj ski karti čiji je broj ograničen na 100 tokom jednog skijaškog dana, a koja omogućava skijašima prioritetni prolazak na žičari bez čekanja i zadržavanja u redu. Ništa manje se neće obradovati oni skijaši koji namjeravaju da na Jahorinu dođu više puta, a koji, pak, nisu sigurni da li tom prilikom žele da skijaju u dnevnom ili večernjem terminu, jer smo za njih pripremili ski kartu 10 u sezoni Dan ili Noć. Skijaši će je moći iskoristiti za skijanje tokom nevezanih 10 dana ili noći, ali i da skijaju u dnevnom i večernjem terminu u istom danu, ukoliko tako žele.
Kakve su sve pogodnosti za ovu sezonu? Promotivne akcije, popusti?
– Skijaše očekuju brojni promo periodi, što će učiniti skijanje na Jahorini dostupno mnogima. Naime, “Jahorina Ski Opening” i “Powder Ski Opening” nisu jedini periodi tokom ove zimske sezone kojim će Olimpijski centar Jahorina obradovati svoje skijaše – čekaju ih još tri promo perioda. Riječ je o periodima “White Magic”, od 15. do 18. decembra, koji će podrazumijevati popust od 20%, zatim “Winter Wonderland”, od 19. od 22. januara, s popustom od 20%, te “Licence to Chill”, od 16. do 19. marta, a koji će podrazumijevati popust od čak 30%. Navedeni popusti odnosit će se na sve ski karte kupljene i iskorištene u pomenutim, odgovarajućim periodima.
Šta je sa snijegom: koliko ima “pravog”, a koliko “umjetnog”?
– Vremenski uslovi više nisu prepreka sjajnoj sezoni na Jahorini, prvenstveno zbog prethodno realizovanih projekata u koje smo uložili izuzetan trud. Poslovanje i fantastično skijanje omogućeno skijašima ne baziramo na količini padavina koje očekujemo – mi snijeg proizvodimo, i radimo to svjetski. Izgradnja dodatnog akumulacionog jezera kapaciteta 30.000 kubnih metara na stazi Prača, kao i povećanje kapaciteta sistema za vještačko osnježavanje od 50% ugradnjom ukupno 29 novih uređaja, od čega 15 lansera i 14 sniježnih topova, čak 80% cjelokupne površine staza koje posjedujemo bit će pokriveno sistemima vještačkog osnježavanja. Uz pomenuti najmoderniji sistem osnježavanja koji vrši proizvodnju vještačkog snijega pod svim uslovima, bez obzira na temperature vazduha, “SnowFactory”, spremni smo za sve planinske uslove i najbolje skijanje, upravo jer su pripreme za zimsku sezonu 2022/23 otpočele u toku istorijske zimske sezone koju smo ostavili iza sebe u mjesecu maju.
Šta na Jahorini možemo očekivati u novogodišnjoj noći?
– Novu godinu dočekujemo na skijama, uz vatromet i fenomenalno raspoloženje. Naše staze za, ovog puta, ponoćno skijanje, bit će otvorene u periodu od 22 h do 2 h iza ponoći, dok će instalacije vertikalnog transporta prevoziti ljubitelje skijanja pod reflektorima na vrh planine. Kada je riječ konkretno o žurci koja nas očekuje, naglasit ću da smo u Olimpijskom baru za sve posjetioce Jahorine pripremili i izvanrednu novogodišnju ponudu. Najluđi novogodišnji party na planini čeka sve one koji nam se pridruže u Olimpijskom baru, na 1879 metara nadmorske visine, u kojem će atmosferu do usijanja dovesti sjajna Jovana Pajić.

Gracija 429

Latest Posts

Raport

spot_img