NaslovnicaRaportPromoGalenika donirala sredstva Udruženju „Moja zvjezdica“

Galenika donirala sredstva Udruženju „Moja zvjezdica“

Kompanija Galenika donirala je sredstva Udruženju „Moja zvjezdica“ za potrebe organizovanja stručnog skupa, tačnije edukacije pod nazivom „Porodicom do uspjeha“, koji je okupio tim iskusnih edukatora i moderatora iz „Logopedilišta“ Beograd.

Novoosnovano Udruženje je organizovalo stručni seminar u Sarajevu koji je podržala i kompanija Galenika. Seminar održan 19. i 20. novembra imao je za cilj pomoći roditeljima djece s poteškoćama u razvoju, ali i stručnjacima koji rade u odgojno-obrazovnom procesu ove djece. Predavači iz beogradskog Udruženja „Logopedilište“ nesebično su podijeili iskustvo u primjeni učinkovitih i djelotvornih metoda koje primenjuju u svom radu.

,,Donacija Udruženju „Moja zvjezdica“ je rezultat Galenikine posvećenosti ljudima i brizi o zdravlju. Izuzetno je bitno pružiti podršku ovakvoj jednoj kategoriji kakva su djeca sa poteškoćama u razvoju, jer nažalost sistemska podrška u ovom slučaju izostaje, a blagovremeno djelovanje je izuzetno bitan faktor. Roditelji već suočeni sa izazovima u odgoju djece često i ne znaju i nemaju kome da se obrate, stoga je organizovanje ovakvog vida edukacije od velikog značaja za društvo. Doniranim sredstvima smo podržali ovaj stručni skup kako bi i roditelji, ali i stručna javnost dobila uvide u efikasne metode pomoći djeci sa posebnim potrebama i njihovim porodicama. Kompanija Galenika svoju trajnu posvećenost odgovornom poslovanju i široj društvenoj zajednici pokazuje kroz podršku ovakvim projektima’’, izjavila je Belma Brkanić, Field Force Manager za BiH u kompaniji Galenika.

Nedavno osnovano Udruženje „Moja zvjezdica“ za cilj ima pomoći roditeljima i djeci kroz edukacije da se djeca što je moguće više osposobe za život, a u nedostatku adekvatnih sistemskih rješenja roditelji svakodnevno nastoje riješiti i niz drugih problema sa kojima se susreću zato je osnivanje ovakvog jednog udruženja bilo od krucijalne važnosti.

“Zahvaljujemo se kompaniji Galenika koja je prepoznala značaj našeg Udruženja i donirala sredstva kako bi na adekvatan način organizovali stručni skup i omogućili  podršku stručnjaka iz Beograda  koji su prenijeli značajne informacije i efikasne metode pomoći djeci sa posebnim potrebama i njihovim porodicama. Nadamo se da ćemo i u budućnosti nastaviti kvalitetnu saradnju sa kompanijom Galenika u cilju podrške zdravlja djece“, istakla je Mersiha Galijatović, direktorica Udruženja.