NaslovnicaMODABelma Tvico AW 2022/2023

Belma Tvico AW 2022/2023

Postoji moderan oblik lux brumalis - apstraktan, te ujedno živahan i pastelan spoj za sezonu jesen/zima 2022/2023. Poetična, metaforična, te nadasve simbolična, nova kolekcija Belme Tvico zrači delikatnom senzibilnošću i tehničkim majstorstvom. Ona predstavlja liriku u pokretu, podsjećajući nas da bh. modna dizajnerica podiže vizuelnu ljestvicu iz sezone u sezonu.

Nova kolekcija je ne plus ultra, nepokolebljiva i moćna vizija mode – tiha, ali opipljiva. Više od svega, stamena je. Upravo je stamenost cilj do kojeg koračamo dok svjedočimo asimetričnoj suknji kreiranoj od raskošnog custom-print brokatnog materijala koja se voluminozno otvara od struka naniže. Posmatrač je pometen načinom na koji je tkanina izmanipulirana da izgleda neobrađeno, ali besprijekorno. Zapanjujuće raskošni odjevni predmeti još jednom dokazuju plodan odnos između kreativne vizije modne dizajnerice i same mode – oblikovan i uokviren riječima, radom, i životom Belme Tvico koja je podjednako drevna i savremena u svojoj kreativnoj misli. Od pripijene haljine bez rukava s prednjim kopčanjem i isklesanom formom bokova, do niza oštro krojenih odijela, svi predstavljeni komadi iz kolekcije ističu se unikatnim izgledom. Više od same mode, oni grade povezanost s tijelom i prostorom; čine da poželite da vidite, istražite, i osjetite nešto sa čime se možete identificirati – osjećaj pripadnosti i neraskidivi optimizam.

Optimizam se možda najsnažnije osjeća kroz smione printove koji su doslovno posvuda: u zimskim jaknama, brokatnim haljinama i suknjama, te basic komadima kao što su ravno krojene pantalone ili prozirni bodysuit po kojima je brend prepoznatljiv godinama unazad. Kolekcija se dramatično razvija kroz neobično i asimetrično krojene komade – uvijek iskrene u svojoj srži, te emotivno i stilski povezane.

Kako adekvatno prevesti sanjarsku viziju u nosive odjevne komade? U slučaju Belme Tvico, ona to radi kroz paletu boja koja gradira od prašnjavo ružičaste i zagasito sive do raskošne fuksija i ultimativne crne. Tvico uzima komadiće svojih snova i pretvara ih u boje i oblike, pokušavajući kroz slojeve tkanina odraziti svoj lični karakter. Živopisnost je oduvijek bila u srži njezinog rada. Printovi i zamršeni krojevi koji oživljavaju kolekciju tek su odraz njene osebujne i složene ličnosti. Fokusirajući se na simboličku snagu odjevnih predmeta koje stvara, ove sezone nam predstavlja jedinstvenu kolekciju prošivenu oštrom svjesnošću o stamenosti i vjeri u samog sebe.

Kao da kreira uniformu za zene koje odisu samopouzdanjem i razigranoscu, Belma Tvico i ovog puta predstavlja kolekciju koja utjelovljuje modni san svake zene. Odjevni komadi koje nam predstavlja su tek produzetak unutrasnjeg ‘ja’. Kolekcija je fokusirana na fuidnost koju ostvaruje putem upotrebe materijala koji pruzaju osjecaj lakoce, te volumena koji omogucava pokret i u najpripijenijim krojevima. Naznake jarkih boja pruzaju zivost inace neutralnoj paleti koristenoj ove sezone. Kao potpuni novitet u portfoliju, brend nam predstavlja modne dodatke – sesire i custom-print ravne cipele. U cjelini sa odjevnim komadima, oni tvore otmjenu viziju moderne elegancije. Njezni veo preko lica samo naglasava fuidnost citave kolekci- je, dok u ravnim custom-print cipelama mozete zakoraciti smjelo u novi dan znajuci da ce vam donijeti radost sa svakim novim korakom.

Možda vas zanima

Nedavno objavljeno