Nedavno objavljeno

Bespoke mašine: Ekološki osviještena tehnologija za najučinkovitije pranje i sušenje veša do sada

Kada je u pitanju pranje veša nema nikakve dvojbe oko toga da ono mora biti besprijekorno. Isto je tako i sa mašinama za sušenje veša od kojih svaki vlasnik očekuje da vrhunski osuše odjeću. Kompanija Samsung Electronics ima upravo takve - mašine za pranje i sušenje veša koje svoj posao obave vrhunski, ali je mnogo pažnje posvećeno i tome da uređaji budu i održivi, inteligentni i lijepo dizajnirani.

Tako je nova linija Bespoke AI™ mašina za pranje i sušenje veša opremljena revolucionarnim ekološki osviještenim tehnologijama za smanjenje ispuštanja mikroplastike iz odjeće. Bespoke AI™ mašina za veš dolazi s programom pranja koji smanjuje emisije mikroplastike iz odjeće za 54% korištenjem tehnologije filtera za hvatanje ovih štetnih plastičnih čestica. Zagađenje mikroplastikom u našim okeanima i vodama jedno je od najhitnijih svjetskih pitanja, a kompanija Samsung ponosna je što može učestvovati u rješavanju ovog problema.

Osim smanjenja mikroplastike, Bespoke AI™ mašina sadrži još više ekološki osviještenih karakteristika kako bi korisnicima omogućila da iskuse svakodnevnu održivost bez žrtvovanja performansi. Kao energetski učinkovita mašina broj jedan na tržištu, Bespoke AI™ mašina za veš opremljena je Samsung tehnologijom AI Ecobubble™. Korištenje hladne umjesto tople vode bez dodavanja dodatnog vremena ciklusa pomaže korisnicima da uštede do 70 posto potrošnje energije uz AI Energy Mode model rada na SmartThings Energy. Također, osigurava visoke standarde čistoće i higijene za odjeću dopuštajući deterdžentu da brzo prodre u tkanine i ukloni prljavštinu – čak i u hladnoj vodi.

Osim toga, Bespoke AI™ mašina za veš dolazi s AI Wash senzorima koji mjere težinu veša i nivo zaprljanosti kako bi se osiguralo da se koristi optimalna količina vode, deterdženta i energije, smanjujući otpad.

SpaceMax™ tehnologija omogućava mašini za veš da koristi veći bubanj bez povećanja njegovih vanjskih dimenzija, dajući potrošačima veliki kapacitet od 11 kilograma (kapacitet od 5,3 kubičnih stopa za američke modele mašina za veš s prednjim punjenjem) za veća opterećenja. Jedinstveni dizajn ravne prednje strane Bespoke AI™ mašine za veš i razne mogućnosti boja osiguravaju da se uređaj može lako uklopiti u bilo koju praonicu veša i prilagoditi prostor za pranje veša vašem dizajnerskom ukusu kako vama odgovara.

Bespoke AI™ mašine za pranje i sušenje veša pružaju najodrživiju, najefikasniju i najinteligentniju Samsung mašinu za pranje i sušenje veša do sada, a nude moćne i pouzdane performanse koje korisnicima štede energiju, resurse i troškove.

Bespoke mašine sa prednjim punjenjem pružaju nivo pogodnosti i efikasnosti koji omogućava potrošačima širom svijeta da štede energiju, vodu i deterdžent kroz održivost koju pokreće vještačka inteligencija.

Kada je u pitanju sušenje veša, Bespoke AI™ mašina za sušenje veša također nudi niz opcija za uštedu energije. Tehnologija toplotne pumpe u Bespoke AI™ sušilicama pruža energetski efikasniji, isplativiji i nježniji način sušenja odjeće. Sa energetskom ocjenom A+++,5 Bespoke AI™ mašina za sušenje veša koristi ekološki osviještenu tehnologiju digitalnog inverterskog kompresora za sušenje veša, što je brže i efikasnije moguće. Tehnologija AI Dry, posebno, kontinuirano prati temperaturu i vlažnost dok prilagođava postavke kako bi se osiguralo da se veš optimalno osuši i da se ne gubi energija. Korištenjem recikliranog toplog zraka, mašina za sušenje veša također može smanjiti ukupne troškove rada i ugljični otisak.

Latest Posts

Raport

spot_img