Nedavno objavljeno

Dodatna projekcija filma “Sarajevo Safari” na AJB DOC-u

Zbog velikog interesa za dokumentarni film "Sarajevo Safari" slovenskog autora Mirana Zupaniča, koji će biti prikazan u okviru 5. AJB DOC Film Festivala, bit će organizovana dodatna projekcija.

Film “Sarajevo Safari”, koji će biti prikazan u okviru selekcije AJB Prikazuje 5. AJB DOC Film Festivala, donosi brutalnu priču o slabo poznatom fenomenu “lova na ljude”, odnosno o bogatim strancima koji su plaćali visoke naknade za priliku da pucaju na stanovnike opkoljenog Sarajeva.

Najava ovog filma izazvala je ogroman interes javnosti i medija. Sva mjesta za projekciju, koja će biti upriličena u 20:30 u Multimedijalnom centru Kovači (u slučaju kiše premješta se u Bosanski kulturni centar), popunjena su rekordnom brzinom.

“Film ‘Sarajevo Safari’ je izazvao najveće interesovanje javnosti. Tema je zaista intrigantna. Radi se o ‘dnu ledenog brijega’, o jednom svijetu koji mi ustvari ne poznajemo, ali koji vrlo vjerovatno postoji i danas jer je sigurno da takve bolesne pojave vjerovatno prate mnoge ratove”, rekao je selektor AJB DOC-a Sead Kreševljaković.

“Poruka ovog filma je, a vjerujem da je to bila i namjera reditelja, da potakne na razmišljanje i da motivira neke druge ljude da istraže tu temu. Siguran sam da će jednog dana neko otkriti mnogo više nego je to slučaj s ovim filmom”, dodao je Kreševljaković.

Mirana Zupanič/Foto: Anze Koron

Iz tog razloga su organizatori AJB DOC Film Festivala odlučili osigurati dodatnu projekciju koja će biti upriličena u nedjelju 11. septembra u 18:00 u Cineplexxu (sala 7).

Karte za dodatnu projekciju filma “Sarajevo Safari” mogu se kupiti isključivo u prostorijama Cineplexxa, u Box Officeu AJB DOC-a, od 12:00 do 21:00.

AJB DOC Film Festival traje od 9. do 13. septembra, a više informacija o programu možete pronaći na zvaničnoj stranici Festivala.

Latest Posts

Raport