Nedavno objavljeno

Sarajevo Film Festival i ove godine u Mostaru!

Sarajevo Film Festival treću godinu dolazi u Mostar. Filmovi iz programa 28. Sarajevo Film Festivala bit će prikazivani u dva termina: u BH Telecom Ljetnom kinu Mostar (plato Plaza Centra) u 21.30 sati te u kinu Cineplexx Plaza Mostar s početkom u 18 sati.

Program u BH Telecom Ljetnom kinu Mostar počinje 12. augusta filmom otvorenja 28. Sarajevo Film Festivala: TROUGAO TUGE švedskog reditelja Rubena Östlunda, ovogodišnjeg dobitnika Počasnog Srca Sarajeva. TROUGAO TUGE, za koji Östlund potpisuje i scenarij, dobitnik je Zlatne palme na ovogodišnjem Festivalu u Cannesu.

Projekcija filma ALKARAS rediteljice Carle Simón bit će održana 13. augusta. U nedjelju, 14. augusta na programu je film AS U RUKAVU Paula Josepha Schradera, ovogodišnjeg dobitnika Počasnog Srca Sarajeva. Bosanskohercegovački film BALADA rediteljice Aide Begić, koji će svjetsku premijeru imati na ovogodišnjem Sarajevo Film Festivalu, u BH Telecom Ljetnom kinu Mostar na programu je 15. augusta. Film LOV Thomasa Vinterberga, s Madsom Mikkelsenom u glavnoj ulozi, na programu je 16. augusta.

Film TORI I LOKITA Jeana-Pierrea i Luca Dardennea bit će prikazan 17. augusta, a ZALAZAK SUNCA Michela Franca 18. augusta. Istog dana kada će zabilježiti svjetsku premijeru u Sarajevu, novi film Pjera Žalice PRAZNIK RADA bit će prikazan i u Mostaru, u BH Telecom Ljetnom kinu Mostar, 19. augusta.

U Cineplexx Plazi Mostar u terminu u 18 sati, na programu je izbor filmova iz BH film programa. Od 13. do 19. augusta u 18 sati bit će prikazani filmovi: SLIKE IZ ŽIVOTA BOSANSKOHERCEGOVAČKOG FILMA redatelja Mustafe Mustafića (13. augusta), DJECA SA CNN-A rediteljice Aide Bukvić (14. augusta), SKROZ SARAJEVO reditelja Nenada Đurića (15. augusta), FOXY HEADS – ROCK U DOBA IZGOVORA reditelja Damira Pirića (16. augusta), ILLYRICVM reditelja Simona Bogojevića Naratha (17. augusta), POSLJEDNJI GLASOVI reditelja Gorana Dujakovića (18. augusta) i HOTEL SARAJEVO rediteljice Barbare Cupisti (19. augusta).


Ulaznice

Ulaznice za sve filmove u Mostaru iz programa Sarajevo Film Festivala u prodaji su online putem na tickets.sff.ba ili se mogu kupiti putem web stranice Sarajevo Film Festivala: www.sff.ba. Plaćanjem ulaznica UniCredit MasterCard® karticama putem online platforme ostvarujete 30% popusta. Prodaja ulaznica u Cineplexx Plazi Mostar počinje u utorak, 9. augusta svakim danom od 14 do 22 sata.

Cijena ulaznica za BH Film program u 18 sati u Cineplexx Plazi Mostar je 5 KM, a za filmove u 21.30 sati u BH Telecom Ljetnom kinu Mostar cijena je 7 KM.


Dobrodošli na Sarajevo Film Festival u Mostaru od 12. do 19. augusta!

- Advertisement -

Latest Posts

Raport

spot_img
spot_img