Nedavno objavljeno

Povezanost i saradnja otvaraju put ka boljem razumijevanju sebe uz Samsung Wellness inovacije

Samsung će sljedeće sedmice, na Unpacked događaju, predstaviti svoju najnoviju liniju inovativnih proizvoda napravljenih da unaprijede svakodnevni život korisnika, uključujući ažurirane verzije koje osnažuju fitness i wellness rutine. U iščekivanju predstavljanja ovih proizvoda, želimo da se osvrnemo na svoju filozofiju, dostignuća i napredak koji smo ostvarili, dok se bližimo najnovijem koraku na svom putovanju ka zdravlju.

Svijet je zakoračio u novu eru i prisutna je sve veća želja za detaljnijim razumijevanjem sveukupnog zdravlja. Zdravlje je u prošlosti predstavljalo jednostavan koncept sa jedinstvenom definicijom. Sada svi definišu zdravlje i blagostanje u skladu sa tim šta oni znače za njih. Da bi svi ispunili ciljeve u vezi sa zdravljem, Samsung je predan osiguravanju toga da svi imaju pristup resursima koji su im potrebni kako bi mogli da rade na najboljoj verziji sebe.

U tu svrhu, posvećeni smo postavljanju novih standarda za iskustvo u oblasti zdravlja putem serije Galaxy Watch satova i drugih proizvoda u okviru naše ponude. Definisali smo tri ključna stuba koji ljudima pomažu da ostvare sopstvene ciljeve: inovacije u senzorima, povezano blagostanje i industrijska saradnja.

Napredni senzori za korisnije uvide

Da bismo uspostavili zdravije navike i ostvarili ciljeve, potrebno je da bolje poznajemo sami sebe. Ovo putovanje za naše korisnike počinje sa Samsung revolucionarnim bioaktivnim senzorom. Bioaktivni senzor pruža precizne i sveobuhvatne podatke o zdravlju i daje konkretan uvid i smjernice koje korisnici mogu da prate na svom putu ka zdravlju i blagostanju.

Uveden premijerno na modelu Galaxy Watch4, bioaktivni senzor koristi jedinstveni čip koji kombinuje tri moćna zdravstvena senzora – optički srčani puls (PPG), električni srčani signal (ECG) i analizu bioelektričnog otpora (BIA) – u jednoj kompaktnoj jedinici. Njegov aerodinamični dizajn unapređuje performanse i savršeno se uklapa za veću preciznost i korištenje u svakom trenutku, što korisnicima omogućava da prodube razumijevanje, podstiče na djelovanje i jača dobre navike koje im pomažu da ostvare svoje ciljeve.

Naš senzor pruža uvide u sve zdravstvene aspekte, ali bismo željeli da istaknemo dvije ključne oblasti: san i tjelesni sastav. San se često zanemaruje kad se uvode dobre navike, ali je ključan za opšte zdravlje. Mi u kompaniji Samsung zaista želimo da pomognemo zajednici da bolje spava. Uveli smo različite alate za praćenje kvaliteta sna i prilagođen program instrukcija za dobar san koji za cilj imaju da pomognu korisnicima da se što bolje odmore tokom noći.

Kad je konkretno o fizičkoj kondiciji riječ, svako ima različite ciljeve. Zato bioaktivni senzor također mjeri tjelesni sastav, što produbljuje znanje korisnika o sopstvenom fizičkom zdravlju daleko više od pukog mršavljenja. Senzor šalje mikrostruju da bi izmjerio održanu težinu, stečenu mišićnu masu, izgubljene tjelesne masti i nivo vode u organizmu u odnosu na postavljene ciljeve, što korisnicima pomaže da ostvare zacrtano i prate ono što im je bitno.

Kod ovih unapređenja, ostajemo čvrsto posvećeni sigurnom prikupljanju podataka kako korisnici ne bi imali razloga za zabrinutost na svom putu ka dobrom stanju. Svi zdravstveni podaci su šifrirani i zaštićeni Knoxom, što garantuje da informacije o korisniku ostaju izolovane od neovlaštenih izvora.

Dobrobit koja se širi na sve uređaje

Također osiguravamo alate koji korisnicima omogućavaju da prate opšte zdravlje – bez obzira da li su kod kuće, u teretani ili na putu. Aplikacija Samsung Health, sa više od 200 miliona aktivnih korisnika širom svijeta, u samom je centru Samsung iskustva o zdravlju u širokoj lepezi uređaja, od pametnih satova do pametnih telefona i tableta, čak i televizora. Ova aplikacija – sveobuhvatni zdravstveni centar koji obuhvata kapacitete za praćenje fizičke kondicije, dobrobiti i zdravlja – bilježi i prikuplja sve vrste zdravstvenih podataka koje predstavlja na intuitivan način i daje smjernice o tome kako da ti podaci daju maksimalne rezultate. Prikupljene informacije lake su za razumijevanje i podstiču pozitivno djelovanje. Povezaniji uređaji podrazumijevaju i unaprijeđeno korisničko iskustvo. Naprimjer, dok pratite vođene programe vježbanja ili meditacije na Samsung Smart TV ili Galaxy Tab uređaju kod kuće, broj kalorija i puls se prate na Galaxy Watch satu, ali se prikazuju na većem ekranu radi lakšeg pristupa. Vaš Galaxy Watch sat također prepoznaje kada zaspite i automatski smanjuje osvjetljenje i isključuje klima uređaje.

Otvorena saradnja znači zdravije iskustvo

Da bismo korisnicima pružili najbolje moguće iskustvo, sarađujemo sa drugim liderima iz ovih oblasti. Izgradili smo jake temelje zahvaljujući svojoj tehnologiji i podržavamo saradnju na svom otvorenom ekosistemu – koji često služi kao inkubator za interesantne nove aplikacije, usluge i funkcije. U saradnji sa kompanijom Google smo razvili Wear OS i Health Connect tako da još više korisnika može da se pridruži ujedinjenoj platformi i koristi nove usluge i rješenja koji zadovoljavaju svačije potrebe.

Samsung intenzivno radi sa eksternim stručnjacima, istraživačkim centrima i univerzitetima kako bi dalje unaprijedio kapacitete praćenja i uvida nosivih uređaja, uključujući Nacionalnu fondaciju za istraživanje sna, Laboratoriju za ispitivanje sna Univerziteta Kalifornije u San Diegu i Laboratoriju za ispitivanje hipoksije Univerziteta Kalifornije u San Franciscu za istraživanje sna i kisika u krvi, i Biomedicinski istraživački centar Penington Državnog univerziteta Luizijane i Centar za ispitivanje kancera Univerziteta Havaja za istraživanje analize bioelektričnog otpora, između ostalih. Također smo posvećeni istraživanju novih načina primjene naših zdravstvenih rješenja na polju medicine. U narednim mjesecima ćemo se posebno baviti razvojem dodatnih alata i resursa koji će podržati zdravstvenu zajednicu i našim korisnicima omogućiti sveobuhvatniji pogled na podatke o zdravlju.

Budućnost zdravlja i dobrobiti koja obećava

Mnogi ljudi širom svijeta su tokom proteklih nekoliko godina usvojili nove navike i interesovanja. To se u velikoj mjeri odnosi na veću svijest o fizičkom i mentalnom zdravlju i zdravom snu. Da bi ispunio ove zahtjeve, Samsung sa velikim entuzijazmom nastavlja da širi svoju liniju Galaxy Watch satova kako bi bolje odgovorio na brojne jedinstvene potrebe svojih korisnika – naročito onih koji vole da vrijeme provode vani.

Međutim, naš rad se tu ne zaustavlja. Stalno uvodimo inovacije i ulažemo u istraživanje i razvoj i ispitivanje novih načina rada sa pouzdanim partnerima. Kroz otvorenu saradnju i ciljane inovacije, osigurat ćemo da naši korisnici budu opremljeni naprednim tehnologijama koje ih osnažuju da bolje razumiju svoj um i tijelo radi istinski integrisanog, sveobuhvatnog zdravijeg iskustva.

Jedva čekamo da vidite šta je sljedeće. Uključite se u događaj Galaxy Unpacked 10. avgusta u 15 sati na Samsung.com.

Latest Posts

Raport

spot_img