Nedavno objavljeno

Bavarska torta sa šumskim voćem

POTREBNO:
200 g mekanog mladog sira,
50 g mascarponea,
5 g želatina u listovima,
2 žumanca,
100 g šećera,
1,5 dl vrhnja za šlag,
2 kašike sirupa od mente,
300 g šumskog voća po želji,
listići svježe mente
PRIPREMA: Rastopiti želatin u malo hladne vode. Voće oprati, posušiti, trećinu odvojiti, a ostatak izmiksati sa sirom i mascarponeom. Pjenasto umutiti žumanca i šećer, dodati umućen šlag i promiješati. Kremu kuhati na pari 10 do 15 minuta, dodati iscijeđene listove želatina, sirup od mente i miješati dok ne dobije jednoličnu svijetlozelenu boju. Ohlađenoj kremi dodati izmiksanu smjesu, promiješati, usuti u kalup i staviti u frižider 6 do 8 sati. Kalup poklopiti velikim tanjirom, pažljivo preokrenuti, ukrasiti cijelim voćem i listićima mente.

Latest Posts

Raport

spot_img