Nedavno objavljeno

ENVER KAZIĆ: Casa di Campara je raskošna, autentična i naša

Restaurirana vila Casa di Campara u Neumu nudi posebno lokalno i luksuzno iskustvo odmora, a za njezino uređenje se pobrinuo kreativni direktor Enver Kazić

Enver Kazić je global account manager u eMedia Patch, digitalnoj agenciji koja djeluje iz BiH, a pruža sveobuhvatne usluge medijskog planiranja i upravljanja kampanjama te najaktuelnija konsultantska rješenja za online publishere u Americi. Kao neko ko je završio studij historije umjetnosti, a trenutno vodi velike svjetske kampanje modne industrije, Enver Kazić je prvi put osjetio ogromnu želju za predstavljanjem vlastite kreativne vizije u našoj zemlji.
Prilika je stigla nedavno: ponuđeno mu je da kao kreativni direktor brendira vilu Casa di Campara u Neumu i iskustvo odmora na ovoj morskoj destinaciji podigne na jedan puno veći nivo. “Ulažemo toliko truda u brending i unapređenje različitih stranih koncepta, te smo bili iznimno uzbuđeni raditi nešto za napredak turizma i turističke ponude Neuma i brendirati ga na način da inostranim turistima pruži lokalno, ali i luksuzno iskustvo”, kaže nam na početku razgovora.
Enver se upravo iz pobrojanih razloga odlučio da sačuva sav originalni namještaj vile i pažljivo ga restaurira, vođen vizijom zdanja koje treba zadržati svoju autentičnost.

Šta to zapravo konkretno znači?
– Niti jedan komad namještaja nije nov, ostavljeni su kao legat stila i kulture koja već stoljećima postoji na teritoriji Bosne i Hercegovine, što bi trebalo da sruši sve predrasude koje bi drugi mogli imati o našoj tradiciji i da novu sliku o tome šta znači biti iz Bosne i Hercegovine. Želja nam je dokazati suprotno onima koji vjeruju da se stilizirane, autentične kuće za odmor mogu pronaći samo na jugu Francuske. Naši građani su oduvijek imali stila i malo je potrebno da zaživi u svim sferama života, i dokaže da možemo biti najbolji među najboljima! Za mene, kao kreativnog direktora u bliskoj suradnji sa kolegicama Eminom Hrković i Irmom Karišik, bilo je uzbudljivo ispričati priču o jednoj porodici, jednoj kući, i istu učiniti dostupnom kulturološkoj ponudi Bosne i Hercegovine.


Po čemu se Casa di Campara razlikuje od ostalih vila?
– Casa di Campara je raskošna, autentična i naša, kako mi volimo da kažemo. Za razliku od drugih vila koje su dostupne samo za izdavanje, Casa di Campara funkcioniše na principu koncepta “shop where you stay”. Ovaj koncept predstavlja prostor koji je potpuno opremljen za življenje i sve potrebe posjetioca, ali u isto vrijeme funkcioniše i kao izložbeni prostor unutar kojeg turisti mogu da vide proizvode artisan domaćih brendova OREA Baazara. Princip objašnjava savremeni pristup predstavljanja proizvoda i inspirisan je savremenim teorijama izložbenih umjetničkih prostora. Smatramo da je ovo jako bitno i željeli bismo da ovim avangardnim poduhvatom pokrenemo ovaj koncept u Bosni i Hercegovini. Osim ovoga, Casa di Campara je specifična i po originalnom vintage namještaju koji je upotpunjen dizajnerskim, artističkim detaljima koji odišu luksuzom i pričom našeg “Rivijera” stila.
S obzirom da se Casa di Campara nalazi u Neumu, koliko je važno staviti na mapu turističke ponude ovu destinaciju?
– Želimo da podsjetimo domaće i strane posjetioce da Bosna i Hercegovina zaista može da bude top destinacija koja može da ponudi ovakav prostor – luksuznu vilu koja odiše tradicijom i autentičnošću. Vrlo je bitno spomenuti da smo posjetiocima željeli omogućiti “outdoor-indoor” iskustvo boravka, budući da je namještaj lako prenosiv, te da mogu uživati i na ogromnim vanjskim terasama koje se skrivaju unutar bogatog vrta. Privatnost je zagarantovana.
Šta je bila inspiracija za kreativne smjernice?
– Glavna inspiracija je svakako bio spoj originalnog i modernog, vintage u kombinaciji sa dizajnerskim odnosno high-fashion ukrasima. Tirkizna boja u kombinaciji sa bambusom, slamnastim i industrijskim detaljima budi nezaboravan osjećaj ljeta i odmora. Jutarnja kafa u svilenkastoj posteljini u privatnosti baldahina. Zvuči super, zar ne? Uz ovo, bili smo vođeni idejom da posjetiocima pružimo pravo “Instagramable” iskustvo. Svaka prostorija vile je idealna za divne i “trendy” fotografije koje ćete sigurno rado podijeliti. Smatramo da će time BiH postati popularnija destinacija na društvenim mrežama. S kojom god namjerom dolazite u vilu Casa di Campara, vrhunsko iskustvo i mnoštvo artisan momenata vam je zagarantovano!


Casa di Campara Info:
Instagram: @casa_dicampara
Email: casadicampara@gmail.com
Facebook: Casa Di Campara
Gracija 424, juli 2022.

Latest Posts

Raport

spot_img