Nedavno objavljeno

Uspješan SUV: proizvedeno više od 500.000 Opel Crosslanda

  • Popularan: više od pola milijuna primjeraka već je sišlo s proizvodne trake
  • Prilagodljiv: klizno stražnje sjedalo i prtljažnik obujma do 1.255 litara
  • Jasan i odvažan: Crossland s prepoznatljivim Opel Vizorom i upečatljivim stražnjim krajem

Jasan i odvažan dizajn, iznimno prilagodljiv i opremljen najsuvremenijim tehnologijama – Opel Crossland vrlo je popularan među kupcima. Ovaj kompaktan SUV sa znakom Blitz munje postao je pravi prodajni hit od početnog predstavljanja 2017. godine. Sada je Crossland probio granicu od 500.000 prodanih primjeraka.

Mnogo je razloga za njegov uspjeh: dužine samo 4,22 metra, Opel Crossland savršeno kombinira maksimalnu varijabilnost unutrašnjosti s dovoljno prostora za cijelu obitelj. To je, između ostalog, moguće zahvaljujući stražnjem sjedalu koje je djeljivo u omjeru 60/40 i može se uzdužno pomicati do 150 milimetara, ovisno o varijanti. Time se obujam prtljažnika povećava s 410 na 520 litara u trenu. Ako se stražnja sjedala potpuno preklope, ima mjesta i za 1.255 litara prtljage.

Osim navedenog, ovaj SUV dolazi s brojnim sustavima za pomoć koji vožnju čine opuštenom i sigurnom. Uobičajeni elektronički sustavi za pomoć uključuju pametni tempomat i limitator brzine, pomoć za ostanak u traci i prepoznavanje prometnih znakova, kao i snažna prednja LED svjetla. Raspoloživi su i drugi sustavi kao što je upozorenje na frontalni sudar s automatskim kočenjem u slučaju opasnosti i detekcijom pješaka, upozorenje na umor vozača, head-up display, panoramska kamera za pregled straga s prikazom od 180°, automatska kontrola prianjanja IntelliGrip i još mnogo toga.

Crossland ne zapanjuje samo svojom svestranošću i vrhunskim tehnologijama, već i suvremenim izgledom. Od prošle ga godine krasi nepogrešivi novi Opelov dizajn, uključujući Vizor lice: primjerice, vidljivo je tek nekoliko elemenata kao što je karakteristični znak Opel Blitz; prednji dio izgleda kao da je izliven iz jednog neprekinutog kalupa i vizualno izgleda šire. Stražnji dio jednako je besprijekoran i odvažno dizajniran tako da privlači sve poglede. Crossland od početka 2021. samouvjereno nosi svoje ime na središtu vrata prtljažnika.

Ovaj uspješni model proizvodi se u postrojenju u Zaragozi, Španjolskoj. Opel je već najavio da će njegov nasljednik, kao i svaki novi model sa znakom Blitz, također biti elektrificiran. Od 2028. nadalje, Opel će prodavati isključivo električna vozila u Europi.

Latest Posts

spot_img

Raport

spot_img