Nedavno objavljeno

Wizz Air predvodi oporavak avioindustrije: U prvih 5 mjeseci 2022. godine zaposleno 1.000 članova posade i više od 400 pilota

Wizz Air, najbrže rastući i najodrživiji evropski avioprevoznik, sa zadovoljstvom objavljuje da je zaposlio više od 1.000 članova kabinskog osoblja i 400 pilota u prvih pet mjeseci 2022. godine, predvodeći oporavak sektora avijacije. Kako bi postigao cilj aviokompanije da do 2030. ima 20.000 kolega, WIZZ kontinuirano zapošljava širom svoje mreže kako bi privukao vrhunske talente koji su odabrali nebo kao svoj uvijek osunčani ured.

WIZZ je ponosan što gaji snažnu kulturu različitosti sa kolegama koji su pripadnici više od 60 nacionalnosti, te neumorno nastavljaju regrutirati nove kolege iz cijele Evrope i šire za 2022. i nadolazeće godine.

Wizz Air prihvata prijave osoba s prethodnim iskustvom kao članova kabinskog osoblja, ali i onih bez prethodnog letačkog iskustva. Aviokompanija će svim odabranim kandidatima osigurati besplatnu stručnu obuku u trajanju od četiri do šest sedmica, u zavisnosti od njihovog iskustva, a novi regrutirani će dobiti naknadu za obuku tokom cijelog perioda obuke. Kao kompanija posvećena pružanju visokokvalitetnih usluga korisnicima, osim ljubazne i ličnosti orijentisane na klijente, osnovni zahtjevi Wizz Aira od novih uposlenika su: najmanje 18 godina, sposobnost da dosegne 210 cm na prstima, završeno srednje obrazovanje, dobar engleski u pisanju i govoru i po mogućnosti još jedan CEE jezik, da je osoba plivač, bez tetovaža na dijelovima tijela koji ne mogu biti prekriveni uniformom i da nema mrlje na kaznenoj evidenciji. Sve detalje o ovim uslovima pročitajte na linku.

Nakon uspješnog učešća na jednom od dana zapošljavanja aviokompanije, kandidatima se nudi posao u aviokompaniji i ne moraju čekati sedmicama i mjesecima niti da prolaze kroz nepotrebno dug proces zapošljavanja. Kandidati mogu letjeti u roku od samo osam sedmica (uključujući obuke i ispite) nakon što im je ponuđena pozicija u WIZZ-u.

Članovi kabinskog osoblja u WIZZ-u uživaju u konkurentnoj plati, prikladnom mjesečnom rasporedu i raznim mogućnostima profesionalnog razvoja, pa tako postaju treneri, stručnjaci za korisničko iskustvo, pridružuju se programu od onog za kabinsko osoblje do kapetana, a mogu ostvariti svoje snove i na mjestu pilota. Kabinsko osoblje Wizz Aira također može iskoristiti popuste na letove i bonuse za aviokarte za svoju porodicu i prijatelje kako bi mogli putovati svijetom i stvoriti nezaboravne uspomene.

Wizz Air aktivno zapošljava putem web stranice posvećene zapošljavanju pilota.

Slično mogućnostima za brzi razvoj karijere kabinskog osoblja, piloti također imaju mogućnost da brzo napreduju u svojoj karijeri od kadeta do prvog časnika, a zatim i do lijevog sjedišta. Nekoliko drugih pozicija vezanih za letačku posadu je također dostupno za pilote koji žele da se istaknu u svojim ulogama. Informacije o ovim pogodnostima potražite na linku.

Andras Rado, senior menadžer za zapošljavanje kabinskog osoblja Wizz Aira, je istakao: “Oduševljeni smo što podržavamo lokalna tržišta rada nudeći hiljade poslova u Wizz Airu. Raduje nas što nakon više od dvije izazovne godine vidimo povratak u normalu i nastavljamo da nudimo još više radnih mjesta za sve one koji traže zaista uzbudljivu i dinamičnu karijeru. Posvećeni smo održavanju Wizz Aira kao raznolikog radnog mjesta i nuđenja jasnog puta karijere i mogućnosti brzog napredovanja našim kolegama. Radujemo se što ćemo upoznati sve one koji su zainteresovani za karijeru u avijaciji na nekom od naših događaja za zapošljavanje, kako bi mogli čuti za sve uzbudljive mogućnosti koje nudimo. Nadamo se da ćemo vam uskoro poželjeti dobrodošlicu kao novom članu naše multikulturalne, dinamične i cool WIZZ porodice!”

Latest Posts

Raport

spot_img