NaslovnicaLJEPOTAPozadina se računa, itekako

Pozadina se računa, itekako

Bacite samo jedan pogled na B stranu tijela: zonu u sjeni, koja može izgledati i mnogo bolje

Oblikovana i seksi zadnjica? Vjerovatno, kada se postavi pitanje koji dio vašeg tijela vam se najmanje sviđa, mnogo je onih koje će odgovoriti – zadnjica. Odgovor je to koji nimalo ne iznenađuje, jer statistike kažu da se skoro 80 posto žena izjasnilo nezadovoljnim vlastitom pozadinom. Nezadovoljne su oblikom, veličinom, čvrstoćom, dakle, generalno – izgledom.
Stara izreka mogla bi se preformulirati u – pozadi gladac, a sprijeda jadac, a pogađa one žene koje su uspjele održati agilnu djevojačku figuru i lijepo držanje, ali nas iznenađuju borama na licu (bake oduvijek govore da je bolje imati koji kilogram više). Ali, u svemu ovom postoji jedna velika istina: pozadina se računa, itekako. Ta skoro “slijepa zona”, koju je nemoguće uhvatiti pogledom ukoliko ne posjedujemo neobične gimnastičke vještine ili barem dva ogromna ogledala na suprotnim zidovima, ima snažnu privlačnost. Dok su žene toga potpuno nesvjesne, tuđi pogledi, koji pripadaju onima što koračaju iza, zaustavljaju se na njihovim leđima, silaze naniže, osmatraju zakrivljenost butina i lumbalnih mišića. Većina muškaraca će, zapitate li ih o njima omiljenom dijelu ženskog tijela, prvo reći zadnjica, a onda grudi. Postoji želja za estetskom iskrenošću, dakle, pozadina osvaja novi prostor, dobiva više pažnje, ali bez učešća ikakvih prevara.

Šta učiniti?

Idealna, savršena zadnjica, ona zbog koje muškarci polude i koja često izaziva zavist mnogih žena, više je jedinstvena nego rijetka. Često su u pitanju genetika i godine, više negoli dijeta i vježbanje (koje nije naodmet, svakako). Upravo zbog tog motiva javlja se onaj osjećaj da se neko sa nama šali kad trebamo progutati sve one reklame o čudesnim jogurtima i mineralnim vodama što će svaku od nas pretvoriti u top model. Tu su i kreme, naravno, čudotvorne, koje će nas osloboditi mrskog celulita…

Nemojte se pretjerano nervirati, djevojke s reklama koje služe da nam pokažu kakve ćemo postati zahvaljujući određenim proizvodima, već su ranije bile takve i baš zbog toga pažljivo izabrane za taj posao. To ste već znale, ali neće škoditi da se još jednom podsjetimo. Tako će se i uz ovaj tekst pojaviti fotografija djevojke sa već savršenim zadnjim dijelom tijela, čemu može zahvaliti svojoj mami, godinama, pravilnoj ishrani i, pretpostavljamo, redovnim odlascima na vježbanje.

No, ne predajite se, jer ipak nešto možete učiniti. Uz malo dobre volje i zalaganja može se djelovati tamo gdje je priroda bila pretjerano velikodušna. Želite li isprobati, u tri jednostavna koraka, ne košta vas ništa. Dakle, malo slobodnog vremena i malo više truda.

Fizička aktivnost

Krećite se što je moguće više. Duge šetnje, vožnja bicikla i, kad god možete, otiđite u gimnastičku dvoranu gdje na raspolaganju imate sprave potrebne za ispravnu aerobnu aktivnost i slijedite vježbe koje stimuliraju mišiće onog dijela tijela koji vas zanima. Nećemo ići u detalje, većina poznaje neke vježbe, ali ako idete u teretanu, upitajte trenera za određenu kombinaciju aerobnih i anaerobnih vježbi. Nije dovoljno početi vježbati sedam dana prije odlaska na odmor, želite li postići vidljiv rezultat. Za ovogodišnje ljetovanje već je kasno, ali prije ili kasnije morate početi, a u ovo doba godine mnogo smo osjetljiviji na pitanja forme. Dakle, počnite odmah!

Ishrana

Fizička aktivnost će svakako pomoći da učvrstimo mišiće određenog dijela tijela, kao i da pospješimo sagorijevanje kalorija. Ali, bez uravnotežene ishrane koja će podržati fizičku aktivnost, morat ćemo pričekati da ugledamo rezultate. Savjetuje se konsultiranje s trenerom ili, još bolje, s porodičnim ljekarom. Dijeta ni u kom slučaju ne smije biti drastična, naprotiv. Izbalansirana i prilagođena našem načinu života, i, kada je moguće, našem ličnom ukusu. To je najbolja dijeta. Unošenjem manje kalorija i povećanom potrošnjom istih, zahvaljujući fizičkoj aktivnosti, prvi rezultati ubrzo će postati vidljivi.

Savjet

Izbjegavajte dijete i vježbe koje odgovaraju vašoj prijateljici, kolegici ili sestri. Greške su moguće, posebno na početku. Obratite se stručnjaku, ljekaru ili profesionalnom treneru. Kasnije, kada naučite osnove, možete nastaviti
i sami.

Možda vas zanima

Nedavno objavljeno

spot_img