Nedavno objavljeno

Samsung na virtuelnom događaju Bespoke Home 2022 predstavio novu liniju Bespoke uređaja

Kompanija Samsung Electronics proširuje viziju Bespoke doma demonstriravši nove prilagodljive mogućnosti dizajna, pametnije opcije povezivosti kao i održiva rješenja za produženje životnog ciklusa proizvoda

Kompanija Samsung Electronics bila je domaćin Bespoke Home 2022, globalnog virtuelnog događaja na kojem je predstavljena nova linija Bespoke uređaja. Ovogodišnja tema izgrađena je na konceptu proširenja prostora, iskustva i vremena kako bi se pružilo iskustvo života u domu koji nadilazi standardne kućanske uređaje.

“Pozitivan odziv s prošlogodišnjeg Bespoke Home događaja pokazao nam je da našu viziju za bolji život u domu kroz inspirativni dizajn, prilagodbu i inteligentnu povezanost priželjkuju ljudi širom svijeta. Ove godine, uzbuđeni smo što ćemo graditi svoju viziju nudeći korisnicima više mogućnosti da se izraze, da iskuse povezane usluge i da žive održivo unutar vlastitog doma uz Bespoke uređaje”, izjavio je JaeSeung Lee, predsjednik i voditelj odjela za poslovanje digitalnih uređaja, Samsung Electronics.

Bespoke Home 2022 ekspanzija

Ove godine Samsung nudi holističko iskustvo širenjem Bespoke koncepta na cijeli dom. U centru pažnje su unaprijeđeni kuhinjski i dnevni uređaji s elegantnim bojama, ažuriranim opcijama i vrhunskim završnim obradama. Novost u ovoj liniji je globalno lansiranje Bespoke AI perilice i sušilice veša, kao i novih Bespoke kuhinjskih uređaja.

Za evropsko tržište ta linija uključuje potpuno nove Bespoke pećnice na bazi AI tehnologije koje će biti predstavljene u drugoj polovini 2022. godine. Bespoke pećnica nudi povezane opcije putem aplikacije SmartThings, čineći kuhanje jednostavnijim i učinkovitijim uz ukusne rezultate. AI Pro Cooking™ tehnologija može prepoznati sastojke, optimizirati postavke u skladu s tim i pratiti hranu dok se kuha, a sve kako bi spriječilo da ona bude previše ili nedovoljno pečena. Opcija Dual Cook Steam™ korisnicima omogućava pripremu zdravih jela na pari i hrane u pećnici pomoću korištenja različitih postavki u isto vrijeme. Osim toga, opcija Sense-to-Open jednostavno otvara vrata pećnice samo jednim dodirom, čime donosi elegantan i minimalan dizajn s ravnim vratima bez ručki. Ostatak Bespoke serije, uključujući mašinu za pranje suđa i indukcijsku ploču za kuhanje, bit će dostupan u drugoj polovini 2022. godine.

Nova Bespoke AI perilica i sušilica bit će opremljena najnovijim Samsung tehnologijama za uštedu energije i ekološki osviještenim funkcijama, uključujući AI Ecobubble™, AI Wash i SpaceMax™.

Također, Samsung je na događaju istakao kako se Bespoke dizajn razvijao kroz različite konkurse za dizajn, saradnje s umjetnicima i ekskluzivne panele, prikazivajući Bespoke prilagodljive mogućnosti. Samsung je sarađivao i na posebnim projektima za dizajn Bespoke frižidera s poznatim umjetnicima, poput Andyja Rementera i Alexa Probute, donoseći novi nivo personalizacije uz nedavno predstavljenu MyBespoke uslugu u SAD-u. MyBespoke će korisnicima ponuditi mogućnost dizajna i izrade prilagođenih, jedinstvenih ploča frižidera s francuskim vratima po narudžbi. Samsung MyBespoke ploče po narudžbi bit će dostupne kasnije u ovoj godini u SAD-u.

Pametniji, praktičniji život u kući

Bespoke povezano iskustvo više je od pukog upravljanja uređajima putem aplikacije. Riječ je o stvaranju personaliziranih doživljaja povezanog doma korištenjem AI tehnologije kako bi se život u domu učinio praktičnijim za svakog korisnika ponaosob. Kako bi poboljšao te mogućnosti, Samsung ovog juna globalno lansira SmartThings Home Life – hub za povezivanje uređaja koje kombinuje šest osnovnih kućnih usluga: kuhanje, energija, njega odjeće, njega kućnih ljubimaca, njega zraka i njega doma. SmartThings Home Life omogućuje korisnicima da prilagode način na koji njihovi uređaji rade zajedno na temelju usluga koje su im potrebne.

SmartThings će također igrati ključnu ulogu u Samsung partnerskom programu s kompanijom ABB, tehnološkim liderom ABB za razvoj holističkog rješenja za pametnu gradnju. Ova saradnja će kombinovati Samsung SmartThings aplikaciju i ABB free@home® rješenje za neprimjetno povezivanje s postojećim sistemima upravljanja imovinom korisnika. U drugom koraku, saradnja će omogućiti korisnicima povezivanje niza uređaja za bolje prebacivanje električnog opterećenja kroz centralizirani sistem. Ovo donosi prednosti poput uštede energije i novca, kao i smanjenja emisije ugljika, dok dodatno proširuje pristup SmartThings aplikaciji i najnovijoj tehnologiji pametnih kuća u cijelom svijetu.

Održivost od početka do kraja

Predanost pomaganju okolišu dugo je bila srž dizajna Samsung proizvoda. Najnoviji Bespoke uređaji nisu iznimka, svi su dizajnirani imajući na umu održivi životni ciklus proizvoda od početka do kraja.

Samsung Bespoke uređaji napravljeni su da budu što učinkovitiji i održiviji. Počevši od proizvodnje, naprimjer, Samsung nastoji spriječiti onečišćenje tla minimizirajući otpad koji nastaje iz tvornica, uključujući fragmente stakla. Također, reciklira tekuće materijale kao što su otpadno ulje i boje u gorivo kako bi se kasnije mogli ponovo koristiti. Zapravo, Samsung proizvodni pogoni za digitalne uređaje u Koreji postigli su stopu recikliranja industrijskog otpada od 93% u 2019., koja je porasla na 98% u 2021. godini. Samsung će nastaviti povećavati stopu recikliranja i u budućnosti.

Što se tiče isporuke proizvoda, Samsung suzbija pretjeranu ovisnost o prirodnim resursima korištenjem ekoloških kutija za pakiranje koje korisnici mogu prenamijeniti kod kuće. Samsung također nudi digitalne priručnike putem QR kodova koji smanjuju upotrebu papira.

Održive opcije protežu se i na uređaje koji su u upotrebi. Samsung frižideri koriste napredni kompresor s digitalnim pretvaračem dok Samsung perilice veša koriste tehnologiju poput AI Ecobubble™ opcije. Uz ove inovativne tehnologije, Samsung je uspio smanjiti potrošnju energije frižidera za 67%[1] od 2000. do 2020. i 53%[2]  za perilice veša s bubnjem od 2011. do 2020. godine. Rezultat ovih napora prepoznat je certifikatima Energy Star. Za Samsung korisnike to znači smanjenje troškova energije uz smanjenje emisije stakleničkih plinova.

Usluga SmartThings Energy također može pomoći korisnicima u uštedi energije praktičnim isključivanjem uređaja kada se ne koriste, kao i podešavanjem roleta i klima uređaja, smanjujući rasipanje energije uz stvaranje održivih navika kod kuće.

Konačno, za svaki kućanski uređaj, pravilno odlaganje na kraju životnog ciklusa proizvoda od najveće je važnosti u cijelom procesu održivosti. Osiguravajući dugotrajnije kućanske uređaje, počevši od jula, Samsung nudi 20-godišnju garanciju[3], najdužu koje Samsung nudi u Evropi i SAD-u za ključne komponente uređaja kao što su motori s digitalnim inverterom i digitalni inverterski kompresori za Bespoke uređaje. Osim toga, zahvaljujući Bespoke modularnom dizajnu, korisnici mogu prilagoditi izgled svojih uređaja kod kuće kada se zažele promjene, umjesto da kupuju potpuno nove.

Samsung proizvodi dizajnirani su da budu fleksibilni, izdržljivi i učinkoviti, produžujući životni ciklus proizvoda uz smanjenje otpada. Ovi napori odražavaju odluku kompanije Samsung da pomogne u stvaranju održivije budućnosti.

[1] Potrošnja električne energije Samsung frižidera (sa zamrzivačem na dnu) smanjena je za oko 67% od 2000. godine (prvo vrijeme lansiranja frižidera s donjim u Evropi) do 2020. godine. Upoređeni modeli za izračun potrošnje električne energije po neto litri kapaciteta (na temelju EU Energy label) su SL39SP3/XEU prodani 2000. i RB37R5**R** prodani 2020. godine.
[2] Potrošnja električne energije Samsung perilice veša (tip bubnja) smanjena je za oko 53% od 2011. godine (primijenjena novom revidiranom energetskom regulativom u Evropi) do 2020. godine. Upoređeni modeli za izračun potrošnje električne energije (na temelju EEI-a iz EU energetskog izvještaja) su WF0704L7W prodan 2011. i WW12R640U0M 2020. godine.
[3] 20-godišnja garancija za digitalni inverter motor i digitalni inverter kompresor dostupno je za frižidere i perilice veša u evropskoj regiji i perilice veša u američkoj regiji.
- Advertisement -

Latest Posts

Raport

spot_img
spot_img