Nedavno objavljeno

Bono Vox u Sarajevu

Svjetska muzička zvijezda Bono Vox stigao je kao gost iznenađenja na 27. Sarajevo Film Festival!

Frontmen benda U2 koji je u Sarajevu 1997.održao spektakularni koncert, boravio je često u bh. prijestonici, a 2000.,2006., te 2011. bio gost SFF.

Bono će u društvu supruge Ali Hewson pogledati restauriranu verziju filma Wima Wendersa, ovogodišnjeg dobitnika počasnog Srca Sarajeva.
Ovaj muzički umjetnik, frontmen legendarne irske grupe U2 i veliki prijatelj Sarajeva i Sarajevo Film Festivala, prisustvovao je i festivalskom premijernom predstavljanju filma HOTEL OD MILION DOLARA na 6. Sarajevo Film Festivalu 2000. godine.
“Jako je dobro biti ovdje i čini mi se kao da nisam bio tu jako dugo, a opet se čini kao kratko. To je kao da postoje dva Sarajeva – stvarno i magično. Ono jedno u kojem živiš i radiš naspram onog koje nosiš sa sobom u svijet – to jedno mitsko Sarajevo. To mjesto zabave, magije koje je i dalje, za mene, glavni grad suživota. Ovo je divan grad i ovo je odličan Festival. Mislim da je ovaj Festival gotovo kao vezivno tkivo između ta dva Sarajeva – on sjedinjuje vidljivo i nevidljivo u jednu sliku”, izjavio je Bono Vox.
Za ovu triler dramu s Jeremyjem Daviesom, Millom Jovovich i Melom Gibsonom u glavnim ulogama za koju je Wenders je 2000. godine osvojio Srebrnog medvjeda na Berlinskom festivalu, Bono Vox je je pisao scenarij zajedno s Wimom Wendersom i Nicholas Kleinom, a njegovom muzikom je prožet cijeli film.
Radnja filma HOTEL OD MILION DOLARA prati grupu čudaka, otpadnika i lutalica koji žive u oronulom hotelu u centru Los Angelesa, u kraju punom narkomana i beskućnika. Iz njihove vizure pratimo priču zaljubljenog sanjara kojeg svi zovu Tom Tom. Predmet njegove čežnje je Eloise, neka vrsta palog anđela. U ovoj ludnici izbijaju nevolje. Život jednog od stanara, ekscentričnog narkomana Izzyja, okončava na brutalan način kada ga neko gurne s krova. A pošto se, na sveopšte iznenađenje, ispostavi da je Izzy sin medijskog mogula i multimilionera, na scenu ulazi FBI agent – Skinner. Suprotno očekivanjima, ispostavlja se da je on, ta iznimno duga ruka zakona, čak i luđi od šarmantnih likova koji žive u Hotelu od milion dolara.
Foto: Haris Karamehmedović
Foto: Haris Karamehmedović
Foto: Haris KaramehmedovićFoto: Haris Karamehmedović

 

Foto: Haris Karamehmedović

Latest Posts

Raport

spot_img