Nedavno objavljeno

Za izbjeglice iz Ukrajine Sting se uhvatio gitare

Pjesmu 'Russians' snimio je 1985. i od tada ju je iznimno rijetko izvodio, no nažalost zbog aktualne situacije i ruske invazije na Ukrajinu, Sting ju je ponovno izvukao s dna ladice i odsvirao na svom Instagram profilu

‘Uistinu rijetko pjevam ovu pjesmu otkako sam ju napisao. Jednostavno nisam je smatrao relevantnom, niti sam mislio da će ponovno postati. No, u svjetlu loše odluke jednog čovjeka da napadne mirnog susjeda koji ga ničime ne ugrožava, pjesma je još jednom postala molbom za ljudskošću’, rekao je 70-godišnji Sting prije negoli je zapjevao na Instagramu.

Njegova pjesma jednostavnog naziva ‘Russians‘ prvi je puta objavljena kao singl s njegovog prvogo solo albuma ‘The Dream of the Blue Turtles’, kojeg je snimio nakon napuštanja benda The Police. Zanimljivo je da se ta pjesma nalazila na top listama najslušanijih u prvoj deceniji njegove solo karijere.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by STING (@theofficialsting)

Svoju objavu Sting je završio riječima ohrabrenja: ‘Za sve hrabre Ukrajince koji se bore protiv ove brutalne tiranije, ali i za mnoge Ruse koji prosvjeduju protiv ovog ludila – unatoč prijetnjama uhićenjem i zatvorom. Svi mi volimo našu djecu. Zaustavite rat!’

Pjesmu je snimio sa čelistom Ramirom Belgardtom, a potom je objavio i podatke gdje se i kako može pomoći ljudima iz Ukrajine.

Pjesmu ‘Russians‘ je Sting napisao povodom Hladnog rata, koji je završio tek 1991., a u istoj proziva tadašnjeg premijera Sovjetskog Saveza, Nikitu Hruščova.

Latest Posts

Raport

spot_img