Nedavno objavljeno

Regionalne zvijezde iskreno i otvoreno kroz 21 odgovor

Ovotjedna gošća u emisiji 21 odgovor na UNI je glumica Ljiljana Blagojević – otkriva zanimljivosti o karijeri i privatnom životu koje niste znali

“Sjećaš li se Doli Bel?”, “Velomisto”, “Salaš u Malom Ritu”, “Bolji život”, “Boško Buha”, “Doktorica na selu”, “Tako se kalio čelik”, “Život je lijep” – samo su neki od kultnih filmskih i TV serijskih naslova u kojima je Ljiljana Blagojević vjerno dočarala svoje likove. Ova proslavljena filmska, televizijska i kazališna glumica koja je osvojila srca publike diljem regije brojnim zapaženim ulogama, talentom i ljepotom gošća je Dejani Rosuljaš u četvrtak u 21.15 na UNI. Dobitnica je najprestižnijih nagrada na ovim prostorima, a odigrala je više od 50 kazališnih uloga.

Iako rijetko daje intervjue i pojavljuje se u medijima, Ljiljana je pristala da s gledateljima UNE podijeli izuzetno zanimljive priče ne samo iz bogate glumačke karijere već i svoja razmišljanja o životu, braku, današnjim trendovima i odgovori na pitanje zašto je važno da čovjek dostojanstveno i mirno živi. Jedno od zapažanja odmah je podijelila s voditeljicom, a vezano je uz naziv emisije. “Zašto ste tako nazvali ovu emisiju?” upitala je i objasnila koja joj je prva asocijacija bila na taj naslov: “Kažu da duša ima 21 gram”.

Ljiljana će nam otkriti koliko je i koje uloge odbila do sada, koja svjetska glumica je na nju ostavila poseban dojami koliko je bilo važno glumiti samo one ulogekoje su dobre za njen glumački put. Bila je studenticatreće godine akademijekada joj je režiser Emir Kusturica povjerio ulogu u kultnom filmu “Sjećaš li se Doli Bel?”.

“Emir Kusturica je i sam tada bio debitant i nije se moglo znati da će postatijedan od najvećih naših i svjetskih režisera. Ja tog trenutkauopće nisam imala dilemu i pristala sam snimiti taj film na opće zaprepaštenje mojih kolega i rodbine. To je najpametnije što sam u životu napravila”.

Ljiljana će nam otkriti što ju čini sretnom privatno i poslovno, koliko je konzervativna, zašto voli ići u kavane, čemu stremi, koje savjete najčešće daje svojim studentima i koliko joj rad s mladim ljudima znači da osjeti energiju vremena u kojem živimo. Saznat ćemo i koliko je važno usavršiti svoj zanat i njegovati estetiku,uzima li današnja brzina života dušu čovjeku i zašto je virtualni život ”vražja rabota”. Sjajna glumica govorila je i o svom privatnom životu, odnosu sa suprugom, poznatim dramaturgom Sinišom Kovačevićem: “Kako kaže moj suprug, žene su najkvalitetniji dio čovječanstva i ja se slažem s njim”.

Ime ove sjajne glumice nije samo dio brojnih filmskih ostvarenja,nego je bilo i inspiracija jednom od najvećih autora u narodnoj glazbi, TomiZdravkoviću koji joj je posvetio legendarnu pjesmu “Za Ljiljanu”.

Latest Posts

Raport

spot_img