Nedavno objavljeno

Ekskluzivno s odjela gdje je smrtnost na respiratorima dva puta manja nego u ostatku zemlje!

Ne propustite treće izdanje Lica pravde Ivane Paradžiković u srijedu u 21.15 na UNI

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo, smrtnost na respiratorima u hrvatskim bolnicama je vrlo visoka, čak 70 posto, a prema podacima iz samih bolnica čak i viša. Tin Kovačić, reporter Lica pravde, vodi nas na COVID odjel u bolnici u Slavonskom Brodu koji ima potpuno suprotne podatke. Ondje čak 70 posto pacijenata na respiratorimapreživi! Kako ta brojka nikome iz Ministarstva zdravstva nije upala u oko i zašto njihovu tehniku korištenja respiratora ne primjenjuju i druge bolnice doznajte u srijedu u 21.15 na UNA televiziji.

Zašto su lokalna groblja u Tuzli i okolici prepuna ne starijih od 55 godina, uglavnom preminulih od karcinoma pluća? Šokantna priča koju potpisuje Davor Obrdalj vrti se oko odlagališta šljake koja ostane nakon sagorijevanja ugljena u termoelektrani Tuzla. Ovo je odlagalište trebalo biti sanirano prije više od 25 godina. Termoelektrana Tuzla je strateški važna tvrtka za državu, jedan je od glavnih izvora električne energije za većinu stanovništva BiH. Siromašni mještani Divkovića nemaju izbora – boreći se da prehrane svoje obitelji moraju obrađivati otrovnu zemljui tako se polagano ubijaju. A Termoelektrana Tuzla upravo nabavlja ugljen još lošije kvalitete nego dosad.

Ne propustite ni priču Monike Bončine o beogradskom odvjetniku Nikoli Kovačeviću koji je život posvetio borbi za ljudska prava i od sigurne smrti spasio desetke ljudi. I dok se cijeli svijet danima bavio slučajem Novaka Đokovića koji je zapeo u tranzitnoj zoni aerodroma u Melbournu, Nikolini klijenti bili su ljudi koji su zapeli u istoj situaciji. Samo što nikoga nije bilo briga za njih.

Lice pravde autorska je emisija Ivane Paradžiković i svake srijede u 21.15 na UNI donosi gledateljima regije istraživačko – dokumentarne priče vrsnih reportera i redatelja. Producent emisije je Domagoj Grbeš.

Latest Posts

Raport

spot_img