Nedavno objavljeno

Novost iz Lactalisa – stiže mlijeko obogaćeno s čak sedam vitamina

Dukat multivitamin trajno mlijeko sadrži sedam prijeko potrebnih vitamina: A, E, B3, B5, B6 i folnu kiselinu – zašto je to važno za organizam?

Dukat multivitamin mlijeko je trajno mlijeko obogaćeno s čak sedam vrijednih vitamina koji, svaki sa svojom posebnom ulogom, imaju izniman pozitivni utjecaj na brojne funkcije u organizmu. Već će jedna čaša (200ml) ovog mlijeka dnevno osigurati 30 % dnevnih potreba organizma za vitaminima A, D3, E, B3, B9 i kalcijem, 38 % dnevnih potreba za B1 vitaminom, 34 % dnevnih potreba za vitaminom B3 i čak 42 % dnevnih potreba za vitaminom B6.

Zašto baš ovi vitamini?

Vitamini su organske tvari neophodne za normalno funkcionisanje organizma (rast, razvoj, reprodukcija) te ih je potrebno redovno i ravnomjerno unositi hranom. Bez vitamina organizam ne može stvarati dovoljno energije niti stvarati jak imunološki štit. Neki od najvažnijih vitamina na čiji unos treba obratiti pažnju su A, E, D i B vitamini te folna kiselina i upravo su oni dio novog inovativnog Dukat proizvoda – Dukat multivitamin mlijeka.

Vitamin A pomaže očuvanju zdravlja očiju i potreban je za pravilan razvoj kostiju i zuba. Osnovno svojstvo vitamina E je da djeluje kao antioksidans što znači da usporava starenje (često se i naziva vitaminom mladosti). Folna kiselina ima nezamjenjivu ulogu u pravilnom rastu i razvoju fetusa, stvaranju crvenih krvnih zrnaca te doprinosi boljem funkcionisanju mozga.

Vitamini iz grupe B (B1, B5, B6 i B3) neophodni su za prijenos živčanih impulsa i energije, sudjeluju u metabolizmu masti, djeluju u snižavanju holesterola i triglicerida u krvi, sudjeluju u pravilnom radu probavnog sistema te pomažu u stvaranju antitijela i crvenih krvnih zrnaca.

Uz sve navedeno, mlijeko sadrži i kalcij, iznimno važan mineral za očuvanje zdravlja kostiju i zubi.

Zbog mnogobrojnih pozitivnih učinaka na organizam, Dukat multivitamin mlijeko sjajan je odabir i za djecu i za odrasle. Osim što ima sjajan okus i Dukat kvalitetu poznatu generacijama, Dukat multivitamin mlijeko osigurava dodatnu vrijednost koja doprinosi očuvanju onog najvažnijeg – zdravlja.

Latest Posts

Raport

spot_img