Orada u mirisnom omotaču

Nedavno objavljeno

Potrebno (za 4 osobe):
300 g brašna,
150 g putera,
2 fileta orade po 300 grama,
kašika prezle,
1 žumance,
1 luk,
malo komorača,
peršun,
so i biber

Priprema: Brašnu dodati razmekšan puter, malo soli i hladne vode po potrebi, da dobijete homogeno tijesto. Prekriti krpom i ostaviti na prohladnom mjestu oko pola sata. Peršun, luk i komorač isjeckati i pomiješati s prezlom. Oradu posoliti i pobiberiti. Tijesto rastanjiti i podijeliti na dva dijela. Ribu rasporediti na tijesto, premazati mješavinom začina, prekriti drugim dijelom tijesta i pažljivo stisnuti krajeve. Izrezati u obliku ribe, a vrhom noža napraviti polukružne proreze u obliku krljušti. Premazati žumancetom umućenim s dvije kašike vode i peći 40 minuta na 180 stepeni. Prebaciti na veći tanjir, ukrasiti po želji i poslužiti.

Pročitaj još
Related

Tiramisu sa mascarponeom i čokoladom

Potrebno (za 4 osobe): ½ kg trešanja 120 g brašna 60 g...

Torta sa trešnjama

Potrebno (za 6 osoba): ½ kg trešanja 125 g brašna 75 g...

Piletina s limunom i začinskim biljem

POTREBNO: Pile izrezano na komade (oko 1,2 kg), mješavina aromatičnog bilja...

Riba u sosu

POTREBNO: 4 kašike maslinovog ulja, oko kilogram filea ribe, so, biber, pola kašičice čilija, 2-3...