Nedavno objavljeno

TM Roh najavio najbolji Samsung Galaxy S uređaj do sada

Za nadolazeće razdoblje predstavljanja novih tehnologija i uređaja, TM Roh, predsjednik i rukovodilac odjeljenja Mobilno iskustvo (MX) u kompaniji Samsung Electronics, istaknuo je u svojoj najnovijoj blog objavi kratki pogled na evoluciju Samsung pametnih telefona. Osim što je naglasio kako kompanija Samsung teži konstantom razvijanju inovacija s kojima će pomaknuti granice u industriji te pružiti korisnicima ono najbolje od tehnologije, otkrio je i što možemo očekivati od novih pametnih telefona koji dolaze u februaru.

“Oduševljen sam kada vidim koliko inovacija postoji u današnjem svijetu. Ipak, najviše sam uzbuđen zbog evolucije pametnog telefona i njegove tehnologije. Zaista je nevjerovatno da je jedan uređaj uspio otvoriti put novim digitalnim industrijama – od rada na daljinu, obrazovanja, zabave i fitnesa – te mogućnosti snimanja, istraživanja i komuniciranja s bilo kim, bilo gdje, a sve jednim dodirom na ekran”, rekao je TM Roh, predsjednik i rukovodilac odjeljenja Mobilno iskustvo (MX) u kompaniji Samsung Electronics.

Pomicanje granica u historiji pametnog telefona

Za inovacije nije dovoljno da se razvijaju usporedno sa svijetom već je potrebno da su one uvijek jedan korak ispred, a Samsung upravo to i radi. TM Roh se prisjetio kako je to izgledalo s dolaskom prvog Galaxy Note pametnog telefona koji je zasigurno bio ispred svog vremena: “U 2011. godini Galaxy Note spojio je praktičnost i prenosivost pametnih telefona s velikim 5,3-inčnim ekranom i funkcionalnošću tableta. Note je stvorio naslijeđe gdje je veliki ekran sada standard, a S Pen olovka osnažila je ljude da spoje kreativnost s produktivnošću jer su svoje ideje mogli brzo zapisati u Samsung Notes.”

“Kasnije, u 2019. godini odvažili smo se još jednom redefinisati pametne telefone. Kreirali smo Galaxy Z Fold i u mobilnu industriju donijeli potpuno novi oblik, a njihov vrhunski preklopni dizajn promijenio je način na koji ljudi koriste svoje pametne telefone. Uz Flex način rada videopozivi su postali jednostavniji, čak i bez korištenja ruku, dok je zbog opcije za odabir više prozora postao pravi multitasking alat“, nadovezao se TM Roh na pojavu Samsung preklopnih pametnih telefona s kojima su ponovno pokrenuli revoluciju u industriji.

Inovacije koje su tražili korisnici

“U moru jednakosti pametnih telefona i ponavljajućih ažuriranja, naša ambicija ostaje jaka: otkriti signale koje transformacija uzbuđuje – slušajući vaše povratne informacije – i nastaviti pružati mobilno iskustvo koje nam svima daje snagu da se razvijamo”, istaknuo je TM Roh.

Vjeruje da su mnogi korisnici bili iznenađeni kada Samsung prošle godine nije predstavio novi Galaxy Note. Svjestan je velikog entuzijazma za Note seriju i S Pen olovku. Također, naglasio je da nipošto nisu zaboravili ovo mobilno iskustvo koji korisnici toliko vole.

Nova evolucija Galaxy uređaja

Približavanjem Unpackeda – najočekivanijeg događaja u februaru, kompanija Samsung predstavit će najzanimljiviji uređaj iz nove S serije. TM Roh je otkrio da je ovo jedan od najinovativnijih pametnih telefona u koji su integrisali najbolje funkcije i iskustva iz Galaxy serije uređaja te da ponovo možemo očekivati vrhunsku kameru.

“S njim ćete postati kralj noći – snimajući najbolje i najsvjetlije fotografije te videozapise koje ste ikada snimili pametnim telefonom. Dominirat će izuzetnom snagom, brzinom i alatima koji se ne mogu pronaći nigdje drugo. Također, uživat ćete u vrhunskim inovacijama koje su dostupne zahvaljujući najpametnijem Galaxy iskustvu do sada i najodrživijem Galaxy ekosistemu. Pomoći ćete nam ispisati budućnost pametnih telefona – zato se pripremite za vrhunski Galaxy doživljaj”, najavio je TM Roh.

Latest Posts

Raport

spot_img