Nedavno objavljeno

Wizz Air ima najmlađu flotu u Evropi, a treću najmlađu u svijetu

Wizz Air je od kompanije ch-aviation primio nagradu za najmlađu evropsku flotu i treću najmlađu flotu u svijetu u kategoriji aviokompanija sa 100 ili više aviona.

Wizz Air s ponosom potvrđuje da je trenutno prosječna starost flote samo pet godina (a u vrijeme kada su se vršile procjene za ovu nagradu bila je 5,2 godine). Aviokompanija upravlja jednom od najmlađih flota na svijetu, koja se trenutno sastoji od 149 aviona iz porodice Airbus A320/1/neo, s prosječnom starošću znatno ispod prosjeka u ovoj industriji (koji je oko 10 godina). Prosječna starost aviona Wizz Aira do 2024. godine nastavit će se poboljšavati i smanjivati na 3,6 godina, a do 2026. godine i na 3,2 godine, što označava kontinuiranu posvećenost aviokompanije pitanju održivosti.

Nagrada ch-aviationa za najmlađu flotu aviona dodjeljuje se aviokompanijama i leasing kompanijama širom svijeta koje održavaju mlade i efikasne avione. Održavanje moderne flote i portfolija korištenjem novih generacija aviona značajno doprinosi smanjenju CO2 u avioindustriji i pomaže u postizanju bolje potrošnje goriva. Ovo predstavlja ogroman korak naprijed za održivost, a ch-aviation je odlučio da aviokompanijama s najboljim performansama oda prizanje koje zaslužuju.

Kako bi odredio koje aviokompanije i iznajmljivači trenutno rade s najmlađom flotom aviona, ch-aviation održava obimnu bazu podataka sa više od 4.700 aktivnih aviokompanija, više od 65.000 aviona i 1.000 iznajmljivača širom svijeta.

Johan Eidhagen, glavni službenik za ljudstvo i pitanja zaštite životne sredine, socijalne politike i odgovornog upravljanja (ESG), je izjavio: “Wizz Air je najbrže rastuća aviokompanija u Evropi koja nastoji da svakog dana opslužuje sve više putnika, na najodrživiji mogući način. Oduševljeni smo što smo osvojili ovu nagradu za najmlađu flotu aviona u Evropi i treću najmlađu flotu aviona u svijetu. To je dokaz naše kontinuirane posvećenosti segmentu održivosti i sjajno je što drugi u industriji, poput ch-aviation, također prepoznaju vodeće performanse Wizz Aira.”

Za više informacija u vezi sa ch-aviation nagradama za 2022. godinu posjetite zvaničnu stranicu: Youngest Aircraft Fleet Award 2022 | Youngest Aircraft Fleet Award 2022 (ch-aviation.com)

Latest Posts

Raport

spot_img