Nedavno objavljeno

Muhammed Karaosman najavljuje novi singl „Protiv tebe neću“

Prezadovoljan sam pjesmom i spotom i posebno mi je drago što sam sarađivao sa velikim umjetnicima. Zaista je riječ o ozbiljnoj i jakoj ekipi umjetnika kojima se od srca zahvaljujem na saradnji, poručuje ovaj muzičar

Nedavno je po ko zna koji put zbog muzičke karijere iz Malmea doputovao u Sarajevo Muhammed Karaosman, te snimio novi singl pod nazivom “Protiv tebe neću”. Ova pjesma je nešto potpuno drugačije od onoga što smo navikli do sada slušati od ovog izvođača. Također, pjesma je neobična i za autora muzike i aranžmana, Eldina Huseinbegovića jer je urađena u pop-rock maniru, tačnije više rock nego pop. Autor teksta je Kenan Hadžifejzović, dok je gitare u pjesmi odsvirao neprikosnoveni Alen Lemešević.

  • Prezadovoljan sam pjesmom i spotom i posebno mi je drago što sam sarađivao sa velikim umjetnicima. Zaista je riječ o ozbiljnoj i jakoj ekipi umjetnika kojima se od srca zahvaljujem na saradnji. Također, ne smijem a da ne spomenem Aylin Babaić, glavnu akterku spota koja je tokom snimanja naslikala moj portret kojim smo svi bili oduševljeni. A slikanje nije njen jedini talent, jer ona svira i flautu a sigurno mogu da kažem i da pjeva bolje od pola estrade i iskreno se nadam da će u skorije vrijeme i sama početi sa snimanjem pjesama – kaže Muhammed, za koga je muzika uvijek bila dio izražavanja. Naime, kako kaže, život i muzičko stvaralaštvo su oduvijek bili dio njegovog bića.
  • Uvijek sam bio fasciniran time kako čovjek, jedna mala praška u univerzumu, može darom od Darovatelja da koliko toliko uljepša nečije momente u životu. Upravo zbog toga smatram da umjetnost gubi na vrijednosti onda kada se stvara i pravi u zanatske svrhe, zbog materijalne koristi. Pisana riječ ili pjesma ima ili nema iskrenu emociju i poruku, nema tu foliranja – kaže Muhammed koji je upravo iz tog razloga odabrao Eldina Huseinbegovića za autora svojih novih pjesama. Muhammedov novi spot uskoro će biti premijerno prikazan, a teaser možete pogledati na linku.
  • https://www.youtube.com/watch?v=fDRBh4gDTsQ

 

- Advertisement -

Latest Posts

Raport

spot_img
spot_img