Promocija enogastronomije i podizanje kvalitete turizma

Nakon detaljnog planiranja i dogovaranja, posloženi su termini za ovogodišnje evente namijenjene HoReCa sektoru - ugostiteljima, hotelijerima i njihovim djelatnicima.  

Nedavno objavljeno

Organizator Dantes i tim agencije Ricerca Mercato sa svojim vrhunskim govornicima već šestu godinu zaredom ovu vrlo lijepu priču „pričaju” diljem Hrvatske i do sada su „ispričali” tj. organizirali 22 vrlo lijepa eventa u raznim destinacijama kao što su Rijeka, Split, Poreč, Zadar, Vodice, Brtonigla, Zagreb, Šibenik, Makarska, Opatija i Novalja.

Tradicija se nastavlja i ovaj bogati enogastronomski događaji koji imaju svoju autentičnost i posebnost u 2022.godini biti će organiziran u 5 vrhunskih enogastronomskih destinacija.

Ove 2022.godine termini, gradovi i hoteli domaćini su:

– Zadar Falkensteiner Hotel & Spa Iadera *****              ožujak 2022.g.
– Split Safir Hotel Amphora                         ****                ožujak 2022.g.
– Zagreb Maistra Hotel Westin *****              ožujak 2022.g.
– Rijeka Hotel Bonavia Plava Laguna ****                ožujak 2022.g.
– Novigrad Hotel & Restaurant Nautica ****                ožujak 2022.g.

Destinacije, hoteli, termini, govornici, programi kao i partneri izlagači su izvrsni i očekuje se jako dobar odaziv gostiju i HoReCa uzvanika.

Vrlo veliki naglasak je na Hrvatskim lokalnim proizvođačima i promociji lokalnih enogastronomija kao i na edukaciji svih aktera našeg turizma. Posebnost događaja je i ta da su organizator Dantes i tim agenicje Ricerca Mercato u suradnji sa brojnim partnerima i izlagačima svojim gostima omogućili sve besplatnood besplatnog ulaza, besplatno korištenje čaše (bez kaucije i bonova), besplatne razne radionice i edukacije te besplatno sudjelovanje u Cooking showu.

Glavni ciljevi eventa su EDUKACIJA HoReCa sektora tj. ugostiteljsko-turističke struke (djelatnika – Managera hrane i pića, konobara, sommeliera, kuhara, barista…) i proizvođača vina i raznih delicija te njihovo međusobno poslovno povezivanje, kao i podizanje razine znanja, kvalitete ponude i usluge.

Gosti će moći uživati u enogastronomskim radionicama i prezentacijama koje će voditi vrhunski međunarodni i hrvatski predavači, sommelieri, ugostitelji, barmeni, chefovi i baristi; dok će između predavanja i radionica, svi gosti imati priliku degustirati proizvode svih izlagača te se s njima poslovno povezati i dogovoriti suradnju. Na samom kraju programa slijedi tradicionalna degustacijska edukativna Cooking Show večera sljubljivanja hrane i vina.

Potporu projektima obećali su nam i ove godine Ministarstvo turizma, Ministarstvo poljoprivrede, Hrvatska turistička zajednica, Hrvatska gospodarska komora i Hrvatska obrtnička komora.

Eventi imaju i humanitarnu notu tako da će biti organiziran i humanitarni Cooking Show.

Od samoga početka vrlo velik je interes za eventima i partnera i uzvanika/gostiju te iz godine u godinu dodatno raste. Organizator će kao i do sada prvo ponuditi dosadašnje partnere a svi potenicjano zainteresirani partneri i izlagači koji žele biti dio ovih lijepih evenata mogu se obratiti sa iskazanim interesom i upitom direktno na email: info@dantes.biz

Pročitaj još
Related