Nedavno objavljeno

Samsung predstavio novi Galaxy Tab A8: Više ekrana, više snage i više performansi

Samsung Electronics predstavio je svoj novi Galaxy Tab A8, najmoderniji i najmoćniji uređaj iz serije Tab A do sada. Model Galaxy Tab A8 odlikuje impresivan ekran, snaga i performanse koji su savršeno uklopljeni u tanak i lagan dizajn spreman za učenje, zabavu, povezivanje i još mnogo toga. Galaxy Tab A8 dizajniran je da odgovara svakom životnom stilu i potrebama korisnika te se neprimjetno sinhronizuje s drugim Galaxy uređajima za savršeno funkcionalan ekosistem.

“U svijetu u kojem su rad i učenje na daljinu postali svakodnevnica, za mnoge su se tableti nametnuli kao životno nezamjenjiv uređaj”, izjavio je Matthew Leem, potpredsjednik zadužen za globalni brend marketing u sektoru za mobilno iskustvo kompanije Samsung Electronics. “Oni predstavljaju savršen alat da dobijete još više od svojih online aktivnosti i kod kuće i u pokretu. Znamo da se ljudi sve više okreću tabletima za videopozive, online učionice, igranje igara i streamovanje, tako da smo Galaxy Tab A8 opremili sjajnim inovativnim funkcijama koje vam pomažu da se povežete na novom nivou.”

Sve što želite da vidite je unaprijeđeno

Iskustvo korištenja modela Galaxy Tab A8 kreće od čuvenog Samsungovog dizajna i osjećaja koje korisnici serije Tab S obožavaju. Ovaj lagani uređaj odlikuje prošireni ekran od 10,5 inča sa nestvarno tankim okvirom i standardnim odnosom stranica 16:10. Zahvaljujući tome, odnos ekrana i tijela iznosi 80,1 posto, što omogućava još bogatije iskustvo gledanja u odnosu na prethodne modele tableta. Bilo da korisnici streamuju omiljenu seriju, igraju igre sa prijateljima ili razgovaraju sa porodicom putem videpoziva, četverostruki zvučnik modela Galaxy Tab A8 sa Dolby Atmos® zvukom osigurava savršeno audio iskustvo i neuporedive detalje, dubinu i realnost.

Uz Samsung TV Plus i više od 200 besplatnih kanala, vlasnici modela Galaxy Tab A8 mogu uživati u zabavnom sadržaju koji se trenutno emituje ili onom na zahtjev.[1] Za nove korisnike Galaxy Tab A8 dolazi sa besplatnim kanalom YouTube Premium bez oglasa u trajanju od dva mjeseca, tako da možete da gledate svoj omiljeni videosadržaj bez ometanja, u pozadini i ofline.[2]

Pored nevjerovatnog displeja, Galaxy Tab A8 korisnicima Samsung Tab A serije donosi još moćnije performanse. I centralni i grafički procesor na modelu Galaxy Tab A8 su jači za 10%[3] radi bržeg i lakšeg rada bez kašnjenja. Pored toga, Galaxy Tab A8 nudi nekoliko nivoa opcija skladištenja, tako da korisnici mogu da odaberu onaj koji im najviše odgovara. Izaberite kapacitet skladištenja od 32 GB ili 64 GB. Iskoristite mogućnost proširenja mikroSD kartice da biste dobili do 1TB prostora.[4] Baterija od 7040 mAh[5] uz brzo punjenje do 15 W[6] podrazumijeva da korisnici mogu satima streamovati bez bojazni da će se baterija isprazniti.

Bezbroj pogodnosti i kompletna zaštita

Galaxy Tab A8 pruža zabavno i produktivno iskustvo unaprijeđeno otvorenim Galaxy ekosistemom uređaja i partnera čiji  je cilj da svakodnevni život na praktičan način učini lakšim i boljim. Protekle dvije godine su pokazale da tableti mogu biti prozor u bolje iskustvo – i u radu i u zabavi. Galaxy Tab A8 nudi moćan interaktivni edukativni sadržaj i jednostavnu roditeljsku kontrolu, što roditeljima omogućava da svojoj djeci pruže bezbjedno i aktivno okruženje za učenje kod kuće i u pokretu. Korisnici mogu trenutno da pristupe sveobuhvatnom prikazu korištenja i aktivnosti uređaja na jednom mjestu i podese vrijeme koje se provodi na ekranu i tokom sedmice prate napredak ka njegovom ostvarivanju. Zahvaljujući saradnji koju je Samsung ostvario s globalnim partnerima i mogućnostima personalizacije početnog displeja razigranim ikonama i bojama, najmlađi korisnici mogu da uživaju u zabavnom iskustvu korištenja tableta prilagođenog upravo njima.

Za jednostavnije i efikasnije obavljanje više zadataka istovremeno možete da podijelite ekran i koristite dvije aplikacije jednu pored druge, a možete čak i da dodate i pop-up prozor zahvaljujući funkciji Multi-Active Window. Ako ste na predavanju, možete istovremeno da chatujete sa kolegama, pravite bilješke i gledate prezentaciju. A kada pretražujete internet, jednostavno prevucite link sa svog trenutnog prozora na stranu da biste dobili podijeljen ekran. Funkcija Drag & Split automatski otvara drugi prozor za pretragu radi dinamičnijeg pretraživanja internet stranica.[7]

Uz zadnju kameru od 8 MP, prednju kameru od  5 MP i potpuno novu funkciju snimanja ekrana na modelu Galaxy Tab A8, učenici, profesori i gameri neće ništa propustiti. Možete da pravite jasne, detaljne videosnimke tutorijala i predavanja ili čak da snimate sebe tokom prezentacije. Ova funkcija vam omogućava da snimate sebe kako pravite bilješke, ističete ključne tačke ili pišete po ekranu kako biste ono što govorite uskladili sa onim što vidite, a to vam pomaže da se bolje skoncentrišete i razumijete svoje bilješke. Kada ste spremni da pređete sa svog Galaxy Tab A8 na svoj Galaxy pametni telefon, možete da dijelite tekst, internet stranicu, slike i drugo između ovih uređaja uz brzi copy-paste.

Što je najbitnije, korisnici mogu bezbjedno i sigurno da uživaju u svim funkcijama modela Galaxy Tab A8. Galaxy Tab A8 ima podršku Samsungove vodeće bezbjednosne platforme Knox sa višeslojnom zaštitom. Funkcija prepoznavanja lica garantuje da su vlasnici uređaja Galaxy Tab A8 jedini koji imaju pristup svom uređaju. Konstantna zaštita osnovnog softvera u realnom vremenu sprečava pristup vanjskih prijetnji ovom uređaju.

msung

 

Dostupnost

Galaxy Tab A8 će biti dostupan u januaru 2022. godine. Za više informacija posetite SamsungMobilePress.com, news.samsung.com/Galaxy ili Samsung.com.

Specifikacija:

*Sve funkcionalnosti, karakteristike, specifikacije i ostale informacije o proizvodu u ovom dokumentu uključujući, bez ograničenja, prednosti, dizajn, cijenu, komponente, performanse, dostupnost i kapacitete proizvoda su podložni izmjenama bez upozorenja. Specifikacije zavise od tržišta i/ili operatora.

Samsung Galaxy Tab A8
Ekran 10,5 inča* 1920 x 1200 (WUXGA) TFT

*Mjereno dijagonalno kao cijeli pravougaonik bez zaobljenih uglova. Stvarna vidljiva površina je manja zbog zaobljenih uglova.

OS Android 11
Dimenzije 246,8 x 161,9 x 6,9 mm
Težina Wi-Fi / LTE: 508 g
Kamera [Zadnja] 8MP AF

[Prednja] 5MP

Memorija* 3GB RAM sa 32GB internog skladištenja /

4GB RAM sa 64GB internog skladištenja /

mikroSD** do 1TB

*Dostupnost skladištenja može da zavisi od tržišta, modela, boje ili operatora. Stvarni skladišni prostor može da zavisi od ugrađenog softvera i tržišta, modela, veličine i formata fajlova.

**MikroSD kartica se prodaje zasebno.

Procesor Osmojezgreni, 2GHz
Baterija* 7040mAh (podržava adaptivni brzi punjač od 15W**)

* Standardna vrijednost testirana u laboratorijskim uslovima trećeg lica. Standardna vrijednost je procijenjena prosječna vrijednost uzimajući u obzir odstupanje kapaciteta baterije među uzorcima baterija testiranim po IEC 61960 standardu.

** Adaptivni brzi punjač od 15W se prodaje zasebno.

Povezivanje LTE*

Wi-Fi 5 (802.11 a/b/g/n/ac)

Wi-Fi Direct, Bluetooth® v5.0

*Dostupnost LTE modela zavisi od tržišta i operatora.

Konektori Type C USB 2.0, 3.5mm slušalice
Senzori Brzinomjer, kompas, žiroskop, senzor osvjetljenja, senzor prostora
GPS GPS+GLONASS, Beidou, Galileo
Audio Četverostruki stereo zvučnici, Dolby Atmos®
Bezbjednost Samsung Knox, prepoznavanje lica
Dodatna oprema* Futrola na preklop, zaštitna folija za ekran, zaštitna futrola sa držačem

*Dodatna oprema se može kupiti zasebno.

[1] Samsung TV Plus aplikacija je dostupna besplatno preko platformi Galaxy Store i Google Play na određenim tržištima za korisnike odabranog Galaxy uređaja koji koristi Android O OS ili više. Neophodna je povezanost sa mrežom.
[2] Samo za nove pretplatnike (koji prethodno nisu koristili probne periode za YouTube Premium, YouTube Music Premium, YouTube Red ili Google Play Music). Ova pogodnost se odnosi samo na uređaje aktivirane do 05.03.2022. godine i mora se obnoviti do 05.04.2022. Neophodni su prijava ili plaćanje. Nakon probnog perioda se naknada obračunava na mjesečnoj osnovi. Pretplata se može otkazati u bilo kojem trenutku. Nema povrata novca za djelimično iskorištene obračunske periode. Svi uslovi se mogu pronaći na https://www.youtube.com/premium/restrictions Dostupnost ponude može da varira od tržišta do tržišta.
[3] U poređenju sa modelom Galaxy Tab A7 (2020).
[4] MikroSD card se prodaje zasebno.
[5] Standardna vrijednost testirana u laboratorijskim uslovima trećeg lica. Standardna vrijednost je procijenjena prosječna vrijednost uzimajući u obzir odstupanje kapaciteta baterije među uzorcima baterija testiranim po IEC 61960 standardu.
[6] Punjač od 7,75W je uključen. Adaptivni brzi punjač od 15W se prodaje zasebno.
[7] Funkcija Drag & Split radi na aplikacijama Samsung Internet, Samsung Notes, My Files, Messages itd. Kompatibilnost može da zavisi od aplikacije.

Latest Posts

Raport

spot_img